Županija i Općina grade prvi objekt u Praporčanu, župan i načelnik obišli radove na društvenom domu s mještanima

Nakon što se 2006. godine krenulo s projektom, te su ishođene sve potrebne dozvole, Međimurska županija i Općina Selnica potpisale su Sporazum o sufinanciranju izgradnje Društvenog doma u Praporčanu, vrijedan oko 480 tisuća kuna. Tako će  182 stanovnika tog mjesta, ali ujedno i oko 3000 mještana općine do prosinca imati prvi objekt u ovom mjestu. Takvu dinamiku financiranja i radova, potvrdili su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, u okviru obilaska radova s mještanima, te se pritom upoznali s provođenjem glavnog projekta.

Otvorenje najavljeno sredinom prosinca!

Radovi koji su krenuli krajem prošle godine, trenutno su već u posljednjoj fazi izgradnje vezanoj uz vodovodne instalacije, odvodnju, elektoinstalacije i vanjsko uređenje. Kako je napomenuto, Praporčan je jedino mjesto u općini koje nema službeni objekt u kojem se mještani mogu okupljati, te je zbog toga izgradnja doma, kao kulturne i društvene ustanove, od općeg interesa za taj dio Međimurja. Stoga je u samu izgradnju uključena i Međimurska županija, koja se zaključivanjem ovog sporazuma obvezala izdvojiti 130 tisuća kuna iz svog Proračuna, a do sada je izdvojila 70 tisuća kuna kojima je sufinancirala i 2. fazu izgradnje. Načelnik Vičević istaknuo je da se završetak radova i otvaranje prostorija očekuje do sredine prosinca ove godine, ali i kako će dom imati veliku vrijednost za cjelokupni društveni život općine.

„Ove prostorije će koristiti mnoge udruge i zajednice iz cijele općine, koji je oko 15, dok će mještani već ove godine imati mjesto na kojem će moći kvalitetno provoditi društvene aktivnosti i podizati standard svoga mjesta. Naše udruge i organizacije duša su mjesta poput ovog, pa im treba omogućiti sve potrebne uvjete“, naglasio je pritom međimurski župan koji je iskoristio priliku da u razgovoru s mještanima detektira njihove probleme i potrebe, ali i pozitivne strane ovog kraja, a ovog posljednjeg zaista ne nedostaje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *