Završio program Ljeta u gradu Zrinskih

Koncertom Jurice Pađena i grupe Aerodrom završio je program ovogodišnjeg festivala Ljeto u gradu Zrinskih. Festival je otvoren 28. lipnja, a u tri tjedna, odnosno ukupno 13 dana održavanja, publika je mogla uživati u 6 koncerata, 4 kazališne predstave, dvije filmske večeri te jednoj večeri Open air kviza. Vremenske prilike uglavnom su podupirale plan održavanja programa, pa čestih potreba za smještajem programa iz ambijenta i okoline Starog grada u Centar za kulturu, nije bilo.

Posljednji tjedan održavanja započeo je u srijedu, 10. srpnja, i to Open air kvizom „Čakovec – Grad znanja“, uz autora i voditelja Roberta Srneca. U atriju Starog grada okupile su se čak 32 ekipe te je i sam odaziv opravdao naslov kviza. Iskusni glazbenik i književnik, slovenski umjetnik Zoran Predin, na istom je mjestu večer kasnije zapjevao i govorio o svojih 40 godina na sceni te svojoj drugoj proznoj knjizi Glavom kroz zid. U petak je publiku u Centru za kulturu zabavio Kontrast teatar, odnosno dvojica mladih međimurskih glumaca, Matko Buvač i Andro Damiš, u svojoj predstavi Njegovi džepovi puni kamenja, čiju režiju potpisuje Barbara Rocco. Koncert pod nazivom Obične ljubavne pjesme koji je na pozornicu doveo Juricu Pađena te grupu Aerodrom, zaokružio je ovogodišnje Ljeto u gradu Zrinskih.

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kao i prijašnjih tjedana, popularna čakovečka mjesta za izlazak, Fox Bar, Metalac Industrial bar i The Garden Bar & Kitchen, uključili su se svojim glazbenim programima te jednom humanitarnom modnom revijom.

Prema procjeni organizatora, studija Dvije lije, festival je ove godine okupio oko desetak tisuća posjetitelja, a svi su programi, već tradicionalno, naišli na veliki interes te dobar odaziv. Na samom su kraju, Dvije lije zahvalile pokrovitelju festivala, Gradu Čakovcu, te svim sponzorima, donatorima i posjetiteljima Ljeta u Gradu Zrinskih 2019.. Iz proračuna Grada Čakovca, za ovogodišnji je festival izdvojeno 350.000 kuna, a važno je napomenuti da su svi programi za posjetitelje bili besplatni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *