Vijesti iz PU Međimurske

Za dane vikenda, 28., 29. i 30. srpnja 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa i devet teških krađe od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u noći s 27. na 28.  srpnja  u  Prekopi.  Nepoznati  počinitelj  provalio  je  u   obiteljsku   kuću,  vlasništvo 37-godišnjakinje, odakle je ukrao razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Ujedno, izdvajamo i noćašnju (31. srpnja) tešku krađu u Domašincu. Dvojica počinitelja oko 2 sata poslije ponoći u Ulici Pere Pintara, provalili su u obiteljsku kuću, vlasništvo 72-godišnjakinje. Nakon nasilnog ulaska u raznim prostorijama ispreturali su stvari i pritom pripremili razne predmete za odnošenje. U dovršenju kaznenog djela spriječili su ih policijski službenici Policijske postaje Prelog, koji su se po uključenju kućnog alarma uputili na mjesto događaja. Provalnici (maloljetnik i 27-godišnjak) su uhićeni i privedeni na kriminalističko istraživanje.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU 

 

U subotu, 29. srpnja u 10 sati i 10 minuta u Podturnu, na makadamskom putu u produžetku Ulice Mala Kaniža, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pronašli su parkirani VW Golf, austrijskih registarskih oznaka (LI 664 CX), a koji je ukraden u četvrtak, 27. srpnja u Turčišću.

Nakon obavljenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku, dok policija i nadalje poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se otkrio počinitelj ovog kaznenog djela.

 

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno devet prometnih  nesreća. U  tri  prometne  nesreće   lakše  su  ozlijeđeni  40-godišnji  biciklist, 25-godišnja  vozačica  osobnog  automobila  te  27-godišnji   vozač   teretnog   automobila  i 39-godišnji teretnom automobilu. U šest nesreća nastala je materijalna šteta.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je  kod  dvojice  vozača, a  najveća   koncentracija   od  1,45  promila  izmjerena   je  kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

PROMETNA NESREĆA / ZATVARANJE DRŽAVNE CESTE

Noćas (31. srpnja), četrdesetak minuta nakon ponoći na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreća zbog koje je spomenuta dionica prometnice bila zatvorena za sav promet do 4 sata i 30 minuta.

Nepoznati vozač Audija A4, čakovečkih registracija, na ravnom dijelu prometnice djelomično je prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio osobnog automobila, francuskih nacionalnih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 21-godišnji francuski državljanin. Uslijed siline udara došlo je do zanošenja osobnog automobila, francuskih nacionalnih oznaka i djelomičnog prelaska na suprotnu prometnu traku, a potom i do udara u stražnji dio Mitsubishi Colta, čakovečkih registracija, kojim je pod utjecajem alkohola (0,57 promila) iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji vozač. Nakon sudara Mitsubishi je odbačen u obližnje polje kukuruza, dok je Audi udario u betonski stup električne mreže, a potom u nastavku kretanja i u dvije dvorišne ograde te hidrant.

Vozilom hitne medicinske pomoći vozač Colta prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Nakon prometne nesreće vozač i putnik iz Audija pješice su napustili su mjesto događaja.

Policija traga za počiniteljem ove prometne nesreće.

 

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *