Uskrsna čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Poštovane građanke i građani Čakovca i Međimurja!

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, dan kad slavimo radostan početak nečeg novog, konačnu pobjedu dobra nad zlom. Vjernicima ukazuje na put prema spasenju, dokazuje je da život nije uzaludan i da svaka patnja, izazov i problem koji on stavlja pred nas, ima svoj razlog i smisao. Poruka ljubavi, mira i razumijevanja pak je univerzalna, te se u njima može pronaći svatko od nas.

Važnost koju su ovom blagdanu pridavali naši preci, vidljiva je i iz brojnih uskrsnih običaja. Njih su na nas prenijeli naši roditelji, a mi ih s ljubavlju i pažnjom prenosimo na našu djecu. I u njima posebno mjesto ima čvrsta nit koja nas povezuje kao obitelji, zajednicu ili vjernike. Bilo za zajedničkim blagdanskim stolom, bilo u crkvama, Uskrs i njegova poruka, od davnina su temelj našeg društva. I zato slaveći Uskrs, čuvamo i svoj identitet te obiteljsko i nacionalno naslijeđe.

            Neka Uskrs u sve naše domove unese sreću, veselje i obilje! Neka svima nama radost spasenja i nagovještaja novog, boljeg života traje cijelu godinu!

gradonačelnik Stjepan Kovač

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *