Uskoro kreće natječaj za dodjelu studentskih novčanih potpora Grada Čakovca

Grad Čakovec, kao nositelj titule najboljeg grada u zemlji na području obrazovanja i demografije, nastavlja s ulaganjima u obrazovanje i u ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini. Poticanje visokoškolskog obrazovanja, Grad ostvaruje kroz tri modela novčanih potpora za studente. Prvi model su stipendije koje ove akademske godine koristi dvjestotinjak studenata. Riječ je o bespovratnim novčanim potporama namijenjenim studentima deficitarnih zanimanja na području Grada Čakovca i Međimurske županije, prema preporukama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – podružnica Čakovec, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Čakovec i Hrvatske gospodarske komore Obrtničke komore Međimurske županije. Sukladno Preporukama za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2019. godinu za Međimursku županiju, potrebe se odnose na sveučilišne studije (medicinu, strojarstvo, elektrotehniku, građevinarstvo, računarstvo, matematiku, fiziku, anglistiku, farmaciju, rehabilitaciju, logopediju i psihologiju) te stručne studije (strojarstvo, obućarska tehnologija, radna terapija i rani predškolski odgoj i obrazovanje).

Uz „klasični“ model stipendiranja, Grad Čakovec dijeli beskamatne novčane potpore, onim studentima  na svim ostalim studijima u zemlji i inozemstvu koji zadovoljavaju formalne kriterije za dodjelu propisane Odlukom. Odluka se odnosi na studente koji nisu korisnici stipendije Grada Čakovca i nisu potpisnici Ugovora o korištenju stipendije Grada Čakovca. Natječaj za dodjelu novčanih potpora Grada Čakovca za preddiplomske studije, integrirane  i diplomske studije za ovu akademsku godinu objavljuje se 14. listopada 2019. na službenim internet stranicama Grada, a nakon objavljenog natječaja potrebna dokumentacija  dostavlja se u Grad Čakovec, Upravni odjel za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću. Prijave na natječaj kao i popis dokumenata koje treba priložiti uz prijavu  mogu  se podići  na adresi K. Tomislava 15, Čakovec ili preuzeti na internet stranicama Grada nakon objavljenog natječaja u listopadu ove godine. Važno je napomenuti kako se natječaj za dodjelu novčanih potpora odnosi na studente isključivo s područja Grada Čakovca, a visina iznosa jednaka je mjesečnom iznosu stipendija. Tako će za studij u Čakovcu, studenti mjesečno primati 400 kuna, za studij u Varaždinu 500 kuna, a za studij u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske te za studij u inozemstvu, 900 kuna.

Treći oblik modela novčane potpore za studente su zajedničke stipendije s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama, a namijenjene su studentima koji imaju osigurane stipendije vezane uz rad trgovačkih društava ili visokoškolskih ustanova, a koje jamče njihovo zapošljavanje. Sve dodatne  informacije vezane uz natječaj i tekst Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca nalaze se na službenim internet stranicama Grada, a dodatne obavijesti studenti mogu dobiti i u Odsjeku za društvene poslove Grada Čakovca  314-941 ili 0993173141.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *