Umjetnim snijegom prekriveno sanjkalište na čakovečkom Jugu, top za umjetni snijeg seli se u jezero podno Starog grada

Tijekom cijele prethodne noći, djelatnici Gradskog poduzeća „EKOM“, uređajem za proizvodnju umjetnog snijega, zasniježivali su brežuljak na čakovečkom Jugu. Do jutra, stvoren je snježni pokrivač debljine nekoliko centimetara, taman dovoljan za sanjkanje.

             Kako su nam rekli u EKOM-u, top za proizvodnju umjetnog snijega kupljen je prije nekoliko mjeseci, s ciljem kako bi se djeci stvorili uvjeti za sanjkanje neovisno hoće li biti snježnih padalina. Ovu noć uređaj je u pogon pušten prvi put, a nakon deset sati rata, stvoren je pokrivač dovoljan za sanjkanje.

            Kako bi se snijeg uhvatio za podlogu, temperatura tla treba biti ispod ništice. Ove zime u Čakovcu, živa u termometru se ispod nule spustila tek prethodne noći. S obzirom da se tlo ispod snježnog pokrivača smrznulo, snijeg bi na sanjkalištu na čakovečkom Jugu, trebao ostati duže vrijeme.

            Čim vremenski uvjeti to dopuste, top za snijeg preselit će se u Perivoj Zrinskih, kako bi se zasniježilo i glavno gradsko sanjkalište, ono podno zidina Starog grada.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *