Umirovljenici aus Deutschland

Kada su hrvati trbuhom za kruhom zbog neimaštine a mnogi i zbog politički neizdržljivog represivnog komunistčkog režima, odlazili trbuhom za kruhom,država se rješavala nezaposlenih.Sada  kada sa svojom krvavo zarađenom mirovinom žele uživati u rodnom kraju, naša im voljena domovina zagorčava posljednju dekadu života.

Bivši jugooficir , a sadašnji ministar policije propisom im je ograničio duljinu boravka u hrvatskoj na 186 dana. A porezna uprava kao nekakova mafijaška skupina stavlja im ruku u džep te im ovršuje velik dio 40 posto mirovine.Nakon što su desetljećima gradili kuće i stvarali imovinu slali marke koje su popravljale skromnu platnu bilancu jugoslavije, sada im ti isti jugovići koji su prigrabili vlast i u neovisnoj Hrvatskoj  stvaraju nepremostive probleme.

Još uvijek ih se smatra nepoćudnima , i nepoželjnima. Ne preostaje im ništa drugo nego da svoje mirovine primaju u bankama država u kojima su radili i time poboljšavaju platnu bilancu ionako već prebogate Njemačke, Austrije,Švicarske………….Tako mi ostajemo bez značajnih prihoda kao država,ali to za našu birokraciju i  nije važno, mi budale i dalje ćemo glasovati za njih ma što radili protiv nas, a oni će i dalje primati plaće bez rada. Zato smo tako bezčutni na sve veće siromaštvo, sve više gladne djece predškolskog i školskog uzrasta,te smo na samom začelju europske unije po siromaštvu djece. Kako naša država propisuje razne uredbe i zakone koji su tobože proeuropski ,  a gotovo svi su protiv vlastitih građana. Razni gulikože bez imalo srama ovršuju ljude za 50 kuna, stvaraju im troškove od tisuća kuna, a saborski zastupnici MOSTA bore se za tobože male ljude. Jambo je izgleda bio u pravu kad ih je nazvao sektom.Tako nam je i taj MOST  postao još jedno razočaranje za siromašne i obespravljene, i  tako se iz izbora do izbora vrtimo u krug, bez puno nade da se nešto ozbiljnije pokrene.

Negdje sam pročitao ili čuo slijedeću misao: Nije problem u našoj zemlji što siromašni nemaju što jesti, već je najveći problem što se bogati ne mogu najesti.Istina do neba.i bok…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *