U čakovečkim vrtićima počela nova pedagoška godina

S početkom rujna u vrtiće na području Grada Čakovca vratili su se mališani. U 15 vrtićkih objekata koliko ih ima na području Čakovca, s početkom mjeseca upisano je 1242 djeteta, od čega 253 u jasličke programe.

            Kao i svake godine ljeto je iskorišteno kako bi se u područnim jedinicama Dječjih vrtića Cipelica i Cvrčak obavili radovi na obnovi i eventualnoj dogradnju. U ovim su se vrtićima kojima je Grad Čakovec osnivač tijekom ljeta obnavljali podovi, mijenjale instalacije uređivala dvorišta i igrališta. I „Cipelicu“ i „Cvrčak“ u utorak je obišao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, kako bi se uvjerio je li nova pedagoška godina počela u skladu s planovima. Ove gradske ustanove ukupno polazi 1001 dijete, od čeka je 160 upisano u jasličke programe.


            „Grad Čakovec u Hrvatskoj je prepoznatljiv po svojoj obrazovnoj politici, a to uključuje i predškolski odgoj. Preko 75 posto djece dobi od 3 do 6 godina polazi neki od vrtića u gradu, što je jedan od najvećih postotaka u zemlji. Iz godine u godinu raste i broj djece u jaslicama, što je s jedne strane dokaz da naše ustanove vrlo dobro rade, a s druge, pokazatelj nama u što treba ulagati.“, rekao je prilikom obilaska čakovečki gradonačelnik. Dodao je i da se u posljednjih nekoliko godina ulagalo i u povećanje kapaciteta u vrtićima u javnom vlasništvu, ali i da privatni vrtići grade nove kapacitete. Sve je više djece obuhvaćeno predškolskim odgojem, što je odlično, jer u vrtićima djeca se socijaliziraju te stječu prve radne navike i vještine.

            Početkom godine otvorene su dvije jasličke skupine u Dječjem vrtiću „Maslačak“ u Čakovcu, lani je u potpunosti obnovljen Dječji vrtić „Mrav“ u Mačkovcu, a radovi bi do kraja godine trebali završiti na obnovi i dogradnji Dječjeg vrtića „Pčelice“ u Ivanovcu. Također, počeli su i radovi na izgradnji privatnog vrtića „Dječja mašta“ u Čakovcu, koji trenutno djeluje u prostorima Dječjeg vrtića „Bambi“ u Čakovcu.

            Riječ je višemilijunskim iznosima koji će se samo ove godine uložiti u naše predškolske ustanove, što je pokazatelj da cijela zajednica shvaća važnost predškolskog odgoja i obrazovanja u cjelini. Investiranje tu neće završiti jer unatoč velikom broju mjesta u našim vrtićima, i ove je godine postoje liste čekanja. Tako na mjesto u jaslicama čeka 49, a u vrtićima 26 čakovečkih mališana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *