TREĆA HNL Međimurci se žale na suđenje i traže jednakopravno tretiranje

U prostorijama NK Međimurja jučer je održana konferencija za novinare. Povod su bila nedavna zbivanja na utakmici Treće HNL Istok između NK Međimurja i NK  Slavije zbog isključenja dvojice domaćih igrača, a neposredno pred derbi s Varaždinom.

Novinarima su se obratili čelni ljudi kluba, predsjednik Marijan Uršanić i direktor Stjepan Hamonajec.

– Pred utakmicu u Varaždinu nismo u poziciji da imamo kvalitetnu ekipu zbog isključenja Režića i Mesarića, za nas dvojice važnih igrača, jer za njih u ovom trenutku nemamo adekvatne zamjene. Ne opravdavamo njihovo ponašanje kojim su doveli suca Bundovića iz Bjelovara u poziciju da ih, po nama, prestrogo kazni, to jest, isključi i bit će od strane kluba sankcionirani. Moramo djelovati na igrače da takvog ponašanja više ne bude. Ne želim svu krivnju svaliti na suce, ali oni su nejednakim kriterijem, to jest, nekažnjavanjem protivničkih igrača u određenim momentima omogućili da se to rasplini u negativnom smjeru i naši igrači onda dobivaju žute kartone. Smatram da je sudac zbog svojih previda od strane novinara ocijenjen realno, to jest, nije zaslužio kvalitetniju ocjenu. Mi smo najavili žalbu na isključenje Režića, no ne znamo koliko će nam to pomoći. Do kraja prvenstva ima još puno kola i mi se moramo pobrinuti da igrači daju maksimum i da se ostvari plasman na prvo mjesto i ulazak u Drugu HNL – rekao je u uvodu predsjednik Uršanić.

Na njega se nadovezao direktor Stjepan Hamonajec.

– Ja bih se osvrnuo na to da se ukupna atmosfera koja se stvara već par mjeseci prema nama, da smo mi outsajderi i jako daleko od Druge lige. Tako pojedini mediji na državnom nivou u posebno uokvirenim tekstovima konstantno pišu i protežiraju NK Varaždin. Molimo redakciju tih novina da nas tretiraju jednakopravno. Bili smo na razgovorima u HNS-u u svezi licenciranja i mi ćemo poduzeti sve što se od nas zahtijeva da dobijemo licencu za natjecanje u Drugoj HNL, naravno nakon izborenog plasmana. Međutim, nama je jedan veliki problem što grad Čakovec ne pokazuje niti malo interesa i niti za klub i općenito za sport. Evo, četvrti je mjesec na pragu, a mi smo dobili od zajednice športskih udruga do sada četiri tisuće kuna. Moram to reći, neka javnost zna, a troškovi putovanja gdje skoro svako kolo odlazimo u Slavoniju su veliki. Mi imamo, po meni, odličnu ekipu, koja je al pari konkurentima, ali ako ćemo imati isti tretman kod sudaca, ja se ne bojim za konačni ishod, to jest, trke za prvo mjesto. Zato molim i Grad i Županiju da nam pomognu koliko mogu u postizanju cilja. Ta atmosfera je potsticana događajima koji će se zbiti oko odigravanja finala Kupa i utakmicama Europskog prvenstva mladih reperezentacija u Varaždinu. Sa žalošću moram konstatirati da naš savez nije učinio ništa da i Čakovec dobije domaćinstvo jedne od reprezentativnih utakmica mlađih selekcija. Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza trebao bi HNS-u to energičnije dati do znanja, a ne samo kad dođe do skupštine da glasamo za njih, nego da nas tretiraju jednakopravno – rekao je on.

Predsjednik Uršanić dodao je slijedeće.

– Ovog momenta još nisu sazreli uvjeti da s nekim stvarima izađemo u javnost, elemenata ima dovoljno, a onda ćemo objaviti kako se to radi u Nogometnom savezu na nivou države, kako se donašaju odluke, kako se pojedini klubovi favoriziraju, omogućavaju im se određena djelovanja i ostavljaju mogućnosti za napredovanje. O njima ćemo progovoriti onog momenta kad dobijemo zvanične odgovore koje smo zatražili putem zvaničnih institucija – kaže on.

– Još nešto bih rekao. Naše igrače kažnjava disciplinski sudac koji je član nogometnog saveza Varaždina, Željko Franić. Tražimo od povjerenika za suce da delegira suce za naše utakmice izvan naše pete regije – na kraju je rekao direktor Stjepan Hamonajec.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *