Svečana sjednica Općinskog vijeća u Svetoj Mariji

Mnogim događajima i nizom manifestacija obilježeni su dani Općine Sveta Marija koji su i ovoga puta privukli mnogobrojne posjetitelje. Središnji događaj, svečana je sjednica Općinskog vijeća, održana u prepunom Domu kulture koju su svojim dolaskom uveličali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnica općine Sveta Marija Đurđica Slamek i njezin zamjenik Ivica Kočiš, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec te predsjednik Općinskog vijeća Dražen Šulj i njegova zamjenica Marija Frančić, mjesni župnik Pavao Markač, Nikola Mustač, pročelnik Državnog ureda za reviziju te načelnik PP Prelog Ivan Sokač. „ Siguran sam da ćemo i dalje raditi na zadovoljstvo svih naših mještana, žitelja Općine Sveta Marija, zajedno i u sinergiji“ izjavio je predsjednik skupštine Šulj, iskoristivši priliku čestitati dvadeset velikih godina od proglašenja statusa Općine. „Od svih projekata koje smo napravili i realizirali istaknula bih one najvažnije, izgradnja tržnice, sportsko-rekreacijske parkove u oba naselja, prilaznu cestu uz groblje s parkiralištem te niz drugih projekata koji su možda manje zahtjevni, ali od velikog značaja za naš kraj. Također napravili smo geodetske elaborate za naše nerazvrstane ceste, izmjene i dopune prostornog plana i strategiju razvoja bez kojih se nije nemoguće kandidirati na fondove Europske unije“. istaknula je načelnica Slamek. U ime Međimurske županije nazočne je pozdravio zamjenik Grivec, te naglasio da je svaki i najmanji uspjeh za malu sredinu, veliki uspjeh, a njih je Općina Sveta Marija imala mnogo. „ Iako su želje i potrebe veće od trenutačnih mogućnosti, zajedničkom radom, trudom i suradnjom svih dionika, vjerujem da ćemo sve pokrenute projekte i realizirati uz nesebičnu pomoć i potporu Županije“ zaključio je zamjenik župana.

 

Nagrade za najvrjednije žitelje općine!

 

Svečana sjednica bila je izuzetna prilika da se uruče nagrade najzaslužnijim mještanima Općine, za doprinos u sportskom, kulturnom i obrazovnom segmentu. Plakete Općine Sveta Marija dobili su NK Drava – Donji Mihaljevec, NK Mladost – Sveta Marija, LD „Patka“ Donji Vidovec – Sveta Marija, ŠRD „Klen“ – Sveta Marija, Teniski klub Sveta Marija i Društvo žena „Amalija Kranjec“ iz Svete Marije. Nagrađeni su i učenici osnovne škole koji su završili s odličnim uspjehom, dok je učenicom generacije proglašena Ana Hlebec. Zahvalnice su dodijeljene Krim policajcima Policijske postaje Prelog,  Davoru Špoljaru, Marinku Orsagu i Dejanu Kočišu, ekipi seniorki i kadetkinja ŠRD Klen Ivanki Škoda, Pauli Pongrac, Nataliji Žganec, Ivani Pozderec, Lani Picer i Marti Strbad , kadetkinjama ŠRD Drava Luni Kočiš, Magdaleni Kolak, Ani Strbad, Adrijani Komorski te kapetanu Željku Strbadu. Ujedno, nagrađeni  su Mateo Orehovec, Mario Kadmenec, Romina Volar, Manuela Pavlic i Crkveni zbor sv. Cecilija za nesebičan doprinos u raznim društvenim i vjerskim događajima. Završne nagrade su bile dodijeljene za najcvjetniji balkon obitelji Orehovec iz Svete Marije i obitelj Kovač iz Donjeg Mihaljevca te za najuređenije dvorište obitelji Levačić iz Svete Marije te obitelji Hegediš iz Donjeg Mihaljevca.

 

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Tena Panić s vokalnim izvedbama autohtonih međimurskih pjesama, KUD „Ivan Mustač-Kantor“, crkveni zbor sv. Cecilije i  dramska amaterska sekcija Društva žena Donji Mihaljevec koji su oplemenili cijelu svečanost.

 

mž.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *