Sve je spremno za ovogodišnju „Coolijadu“

Tradicionalnu završnu proslavu obilježavanja kraja školske godine za učenike završnih razreda srednjih škola i „Dane maturanata“ u Međimurskoj županiji, zajednički organiziraju Policijska uprava Međimurska, ravnatelji srednjih škola, Međimurska županija te gradovi Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

Popularna „COOLIJADA 2018.“  odvijat će se od 18.do 22. svibnja gdje će biti brojni sadržaji i programi za maturante, te će se u sklopu akcije tradicionalno birati  „Najmaturant i najmaturantica“, ali i „Najrazred“. Sama Coolijada, završit će popularnim mimohodom svih maturanata Međimurske županije.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, istaknuo je kako se spomenuta manifestacija provodi posljednjih 14 godina, a koja je ujedno primjer i cijeloj Hrvatskoj za što je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, protekle godine dodijelila posebno priznanje za najbolji preventivni projekt u Hrvatskoj što je dokaz kako sinergija lokalne zajednice, obrazovnih institucija i policije može biti učinkovita.  „Činimo sve kako bi naši maturanti u svojim najveselijim danima bili sigurni“.

„Coolijada“ je prepoznata i izvan okvira Međimurske županije, kada je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti 2017. godine, dodijelila nagradu kao primjer kako se na preventivan i edukativan način organizira okupljanje maturanata.

Načelnik PU Međimurske Ivan Sokač rekao je jedan od ciljeva akcije preveniranje neželjenih događaja te će u pripremi „Coolijade“, službenici PU Međimurske održati niz edukativnih sastanka s maturantima, roditeljima i djelatnicima srednjih škola. Policija će pojačano nadzirati lokacije na kojima će se kretati maturanti s osnovnim ciljem njihove sigurnosti.

Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregor, prisutne je upoznao sa ovogodišnjim programom te zahvalio svima koji su uključeni u samu njezinu provedbu od samih stručnih suradnika pa sve do ravnatelja kojima je u ime domaćina zahvalio.

Tako će u svakoj školi biti postavljena glasačka kutija u koju će se ubacivati glasački listići kandidata za Najmaturante čiji će se rezultati objaviti na dan mimohoda.

Maturalne odore nosit će se od 18. do 22. svibnja kada će u 14 sati biti formiranje okupljanje maturanata ispred Ekonomske i trgovačke škole, formiranje povorke i mimohod centrom grada Čakovca.

Proglašenje najmaturanta, najmaturantice i najrazreda biti će na prigodnoj svečanosti na SRC Mladost u 15:30 sati, potom će maturanti organizirano na razne lokacije diljem Međimurja.

Sve informacije mogu se dobiti u tajništvima srednjih škola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *