SPORAZUM O IZBORNOJ SURADNJI

Danas je uz prisustvo predsjednika Davora Bernardića u Čakovcu potpisan predizborni sporazum županijskog SDP-a sa manjim “lijevim” strankama u Međimurju. I to HSU – HRVATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA  , MDS – MEĐIMURSKI DEMOKRATSKI SABOR  i HL – HRVATSKI LABURISTI. Po našem razumijevanju jedino će od stranke umirovljenika  SDP imati koristi. Jer “penzioneri” su disciplinirani glasači. Do pred skoro vrijeme moćni laburisti , u Međimurju su se gotovo rasplinuli. Nigdje im se ne čuje glas , a i javnost gotovo i ne zna tko im je vodstvo , za razliku od laburista MDS , iako brojčano marginalan , u javnosti stalno buče  , pa se čini da ih je par tisuća , a ne dvije familije , ali uporni su do bola.

Tako će Mladen Novak  ovo šaroliko društvo , uvesti u Skupštinu međimurske županije. Iako će Mladenu biti teško , osobno nadmašiti šarmantnog i borbenog Matiju za župana , gotovo sam siguran da će njegova koalicija nadmašiti HNS u Skupštini i time onemogućiti vladanje  Matije Posavca županijom.  Posavec će morati jako puno truda uložiti da iz zimskog sna probudi HDZ, a time i iz političke smrti spasi Darka Horvata i sa HDZ-om skupi većinu u Skupštini , ali to je već u sferi fantastike, makar ako Darko iskoristi blagodati HDZ-ove vlasti u Zagrebu , mogao bi već zacementiranih 6 vijećnika podići na 8 , što bi uz jedan ciganski glas možda bilo dovoljno, ali to su za Matiju uistinu veliki zalogaji.

Zato mislim da će se na kraju opet slizati , jer taj dil nije ni Mladenu premrzak.   Prvo idemo na izbore , a onda pak na more da se ohladimo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *