Šandorovec proslavio Florijanovo

Naselje Šandorovec obilježilo je u subotu Dan mjesta, odnosno Florijanovo. Sada već tradicionalno, povodom obilježavanja svog dana, Mjesni odbor u suradnji sa članovima KUD-a Šandorovec organizira međunarodni susret folklornih udruga i društava te druženje na otvorenom za sve mještane. Susret je ove godine prigodnim riječima otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Čestitavši mještanima njihov dan, Kovač je istaknuo kako je Šandorovec jedna od onih malih sredina koje svojim neprestanim aktivnostima čine sliku Grada potpunijom i boljom. S druge strane, ravnomjerni razvoj svih gradskih naselja i dalje je jedan od Gradskih ciljeva, pa je Kovač podsjetio na trenutne investicije. Nedavno je tako završena obnova Društvenog doma, a uskoro se kreće u uređenje parkirališta i okoliša. Dograđena je mrtvačnica te se uređuju staze na mjesnom groblju.

Kovač je najavio i gradnju Sportskog doma koji bi služio i kao dom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu jer su svojim rezultatima, šandorovečki vatrogasci to i zaslužili. Sveti Florijan, uz kojeg se veže Dan mjesta Šandorovec, zaštitnik je vatrogasaca, pa je i mjesni DVD posebno istaknuo svoju žensku ekipu mladeži. Naime, djevojke će kao državne viceprvakinje u svojoj kategoriji, u srpnju ove godine otputovati u švicarski Martigny, na CTIF natjecanje za mladež, odnosno Vatrogasnu olimpijadu. Na njihov uspjeh te na pripreme koje su u tijeku, mještane je podsjetio predsjednik Mjesnog odbora Šandorovec Dejan Tomašić, dok je Kovač najavio kako će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća upravo DVD Šandorovec biti predložen za jednog od ovogodišnjih dobitnika Zlatne plakete Grb grada Čakovca.

Na folklornom susretu, u subotu je u Šandorovcu nastupilo sedam društava i udruga, uglavnom iz Međimurja te susjedne Slovenije, a druženje mještana nastavljeno je uz nastup tamburaškog sastava Mejaši.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *