REZIME

Makar nema ni snijega ni leda ipak smo se došklizali do kraja 2019 g. i moramo Bogu zahvaliti što smo živi i kak tak zdravi makar smo s tom jednom letu stari postali kak nam veli ona stara međimurska pesem “Stari smo postali kak daj drugima leta fkrali”. V Međimurju se nikaj velikoga ni dogodilo , osim ka smo se pozdravili sa par poznanika koji su dišli Bogu na račun , a i mi ostali čekamo vu tem redu i iz njega nebremo vum skočiti. Se nas isto čeka mihovljanski breg ili nekše drugo vječno odmaralište , zato nam ne smije biti svejedno kakak ćemo trag na toj našoj “črnoj mati zemli” ostaviti.

F Čakovcu je župan imel prvi okršaj s ciganimi , ali mislim da tu nije kraj i ne bi mu štel biti u koži. Inače mislim da čist dobro kurbla sa tom našom županijom , ali ipak mislim da je iskakanje van iz HNS-a učinio grešku , jer HNS niti smrdi niti miriše , ali ipak ima , bar u Međimurju nekakav rejting , a njega u toj stranci nisu baš ničim sputavali , no ipak je vidljivo iz aviona da je HNS preminorna stranka za potencijal Matija Posavca. Mislim da će samostalni Matija najviše smetati Čačiću i njegovim fantazerijskim projektima “sjeverozapada” , gdje su ga iz Ministarstva financija već zbrisali , a bez penez more samo praznu slamu mlatiti kaj i do sad uspješno čini. Po svemu mislim da je Matija sve dobro preštudiral predi nek je vu gubec vritnul HNS.

Kaj je to dečkima došlo kaj bežiju iz stranaka ? Matija je dišel iz HNS-a , Danija iz SDP-a , a čujem da i nekši kapitalci bežiju iz drugih stranaka. Nikaj se ne čuje iz grada kaj “Štef” moj imenjak , misli , a da li će i dalje trpiti Mladenovo popovanje to bomo vidli. Makar je vani prilično toplo političke stranke u Međimurju su se zamrznule na – 10 i većina stranaka u stanju je hibernacije , dok tratinčice cvjetaju.

No skoro sam nešto zaboravio ; heroina međimurskog HDZ-a , ipak je vlezla v Brisel , kaj gut čujem razne komentare mislim da je to mesto više nego zaslužila. Upornost se ji je isplatila , a i dugogodišnji rad joj je došao na naplatu.

I za kraj , međimurski športaši s odličnim rezultatima i sa slabim materijalnim stanjem , su predobri , zahvaljujući mnogobrojnim volonterima sve prepreke uspješno ruše pred sobom , a tak će biti nadamo se i nadalje.

Sretno i zdravo Vam bilo u Novoj 2020 godini !

Vaš Štef!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *