PU MEĐIMURSKA – PRIOPĆENJE

Za protekli vikend 26., 27. i 28. svibnja 2017. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je pet teških krađa i 16 krađa.

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u Belici. Između podneva 27. svibnja i 10 sati 28. svibnja u Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu garažu, gdje je potom provalio u „Mercedes”, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 64-godišnjakinje, iz kojeg je ukrao novac. Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Ujedno, izdvajamo i krađu novca iz obiteljske kuće u Gardinovcu. Između 25. i 27. svibnja, nepoznati počinitelj iz nezaključane kuće ukrao je torbicu u kojoj se nalazio novac i razni osobni dokumenti, te time 78-godišnju vlasnicu oštetio za više tisuća kuna.

Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetniku podnijet će se kaznena prijava.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je teško ozlijeđen 81-godišnji biciklist, dok su lakše ozlijeđeni biciklist (r. 1956.), vozačica osobnog automobila (r. 1975.), motociklist (r. 1988.) i dijete, pješak. U preostale dvije nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometna nesreća,

– ostale greške, tri prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je  kod  trojice  vozača,  dok  je  najveća  u  koncentraciji  od 2,64  promila  izmjerena kod 35-godišnjeg vozača, koji je skrivio prometnu nesreću u nedjelju, 28. svibnja oko 21 sat u Nedelišće, Čakovečkoj ulici.

 

 

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

 

U nedjelju, 28. svibnja oko 10 sati i 30 minuta u Svetom Martinu na Muri, Glavnoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj teško ozlijeđen 81-godišnji biciklist.

Vozač Volkswagen Pola, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1991., uključivao se u promet iz dvorišta obiteljske kuće na kbr. 42, na kolnik Glavne ulice, a da pritom nije propustio sva vozila. Dolaskom na pješačku i biciklističku stazu zaustavio je automobil i time ugrozio prometnu sigurnost 81-godišnjem biciklisti, koji se u izbjegavanju sudara prevrnuo i pao na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni austrijski državljanin prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu.

Protiv 26-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJE

 

  • Jumicar posjetio III. OŠ Čakovec

 

Jumicar sa svojim preventivnim programom odgoja djece u cestovnom prometu u utorak, 23. svibnja posjetio je III. OŠ Čakovec. Stotinjak drugašića učilo je o prometu, ali i drugim oblicima prevencije.

Više na poveznici, http://www.policija.hr/MainPu.aspx?id=260527.

 

  • Srednja škola Čakovec – provođenje prve faze nacionalnog preventivnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“

 

Policijska uprava međimurska uz svesrdnu podršku Srednje škole Čakovec u utorak, 30. svibnja provest će preventivne aktivnosti iz prve faze nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“. Centralni događaj obuhvaća multimedijalni kutak „Stani pred kameru i pošalji poruku“, koji u dvorani srednje škole započinje u 11 sati, a potom slijedi glazbeni program namijenjen mladima pod nazivom „Ja sam za far play!“. Kao uvod u centralni događaj prethodi održavanje interaktivne radionice „Prevenirajmo govor mržnje na sportskim natjecanjima“ u kojoj sudjeluju čakovečki srednjoškolci (započinje u 10 sati).

Cilj ovog događanja je promicanje kulture dijaloga, tolerancije i nediskriminacije, te sprječavanje svih oblika govora mržnje na sportskim natjecanjima, a tim povodom predstavnici nadležnih državnih tijela, Međimurske županije i Grada Čakovca, sveučilišne zajednice, prosvjete, sporta, zdravstva i medija uputit će javnosti prigodne poruke o važnosti sprječavanja govora mržnje (župan, gradonačelnik, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, ravnateljica Srednje škole Čakovec, gimnastičar Filip Ude, sportski novinar Željko Kraljić, načelnik PU međimurske i mnogi drugi).

Djelujmo zajedno protiv govora mržnje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *