Prvomajska čestitka gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača

Poštovane Međimurke i Međimurci!

            Međunarodni praznik rada obilježavamo kao spomen na krvave događaje kad je policija 1886. godine pucala na radnike koji su u Chicagu demonstrirali tražeći veća prava. Dan je to kad se prisjećamo i stoljeće i pol duge borbe za poštenu plaću za rad, pravo na dnevni i tjedni odmor, kao i na sva ostala radnička prava.

            Danas je, u usporedbi s drugom polovicom 19. stoljeća situacija neusporedivo drukčija, no posljednja ekonomska kriza pokazala je da niti jedno pravo nije neupitno ili stečeno zauvijek. Također, val iseljavanja iz naše zemlje, odnosno nedostatak stručne radne snage pokazuje koliko je važno ulaganje u radnike. Ne samo u plaće, već i u radne uvjete te školovanje i usavršavanje. Mnogi su u inozemstvo otišli sa sigurnih i za naše uvjete dobro plaćenih radnih mjesta, navodeći odnose na radnom mjestu kao jedan od glavnih razloga.

            Temelj našeg društva su ljudi. Jedino ako smo pošteno plaćeni za svoj rad, ako od svojih plaća možemo normalno živjeti, školovati djecu te se razvijati, naša zemlja će napredovati. I radnička prava važan su dio projekta preokretanja demografskih trendova i zaustavljanja iseljavanja. Povećanjem plaća i prava zaposlenika, napreduju i poslodavci te cijela zemlja. Samo tako mladima možemo osigurati sigurnu i bolju budućnost te život u svojoj domovini, bez potrebe za odlascima u tuđinu!

            U svoje osobno ime, te u ime Grada Čakovca svima želim sretan Međunarodni praznik rada!

gradonačelnik

Grada Čakovca Stjepan Kovač

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *