PRIOPĆENJE ZA MEDIJE – PU MEĐIMURSKE

Za protekli vikend 19., 20. i 21. svibnja 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

 

Proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je 12 krađa i tri teške krađe.

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u Hodošanu.  U subotu, 20. svibnja u poslijepodnevnim satima u Ulici Braće Radić, nepoznati počinitelj pomoću originalnog ključa kojeg  je  pronašao  sakrivenog,  otključao  je  ulazna  vrata  obiteljske  kuće,  vlasništvo  51-godišnjakinje, te ušao u njenu unutrašnjost, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Ujedno, izdvajamo krađu bicikla u Čakovcu, vrijednog više tisuća kuna. Nepoznati počinitelj u noći s 18. na 19. svibnja sa stubišta stambene zgrade u Ulici dr. Ivana Novaka, ukrao je zaključani muški MTB bicikl, vlasništvo 31-godišnjaka.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE

  • U subotu, 19. svibnja oko 13 sati i 30 minuta u Novom Selu Rok, Ulici Vladimira Nazora kod kbr. 14, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno dijete, vozač bicikla.

Upravljajući biciklom bez zaštitne kacige i bez pratnje osobe starije od 16 godine, u jednom trenutku zbog umanjivanja stabilnosti vozila (krivudanje kolnikom) biciklist je izgubio nadzor nad upravljanjem i nekontrolirano skrenuo zbog čega je prednjim kotačem bicikla udario u stražnji dio VW Caddya, čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač, a koji je bio u punoj fazi pretjecanja. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada bicikliste na kolnik. Ozlijeđeno dijeto prevezeno je privatnim vozilom u Županijsku bolnicu Čakovcu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđeno zbog čega je zadržano na liječenju.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

  • U subotu, 20. svibnja oko 25 minuta iza ponoći u Domašincu, Ulici Katarine Zrinski kod kbr. 16, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 18-godišnja pješakinja.

Vozač Mazde 323, varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1997. godine, krećući se kolnikom Ulice Katarine Zrinski, zbog nedovoljnog razmaka prilikom obilaženja pješakinje, prednjim dijelom automobila udario u pješakinju, koja se u istom smjeru kretala kolnikom uz njegov desni rub. Nakon udara došlo je do obaranja pješakinje na kolnik. Vozač je napustio mjesto događaja, a da ozlijeđenoj pješakinji nije pružio pomoć, niti je o nesreći obavijestio policiju. Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 20-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

  • U subotu, 20. svibnja oko 8 sati i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka kod kbr. 24, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 71-godišnja pješakinja.

Vozačica Citroena Berlingo, čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1985. godine, vožnjom unatrag, obavljala je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik Ulice Tome Masaryka, a da pritom nije propustila pješakinju koja je obilježenim pješačkim prijelazom prelazila kolnik zbog čega je stražnjim dijelom vozila udarila u 71-godišnjakinju. Nakon udara došlo je do pada pješakinje na kolnik. Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, te je utvrđeno kako je u nesreći teško ozlijeđena, a nakon pružene pomoći puštena je na kućnu njegu.

Protiv 32-godišnje vozačice zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su teške ozljede zadobili dijete, biciklist te dvije pješakinje rođene 1998. i 1945. godine, dok su lakše ozlijeđeni 22-godišnji vozač, te dvojica putnika iz osobnog automobila rođeni 1995. i 1996. godine. U preostale tri nesreće nastala je samo materijalna šteta.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometne nesreće,

– ostale greške, četiri prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog vozača osobnog automobila. Vozač, rođen 1995. godine pod utjecajem alkohola od 1,68 promila skrivio je prometnu nesreću u nedjelju, 21. svibnja u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *