PRIOPĆENJE ZA MEDIJE PU MEĐIMURSKE

Za protekli vikend, 21., 22. i 23. travnja 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

 

Proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirane su četiri krađe i jedna teška krađa.

            Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u subotu, 22. travnja nešto prije 21 sat u Čakovcu, kada su nepoznati počinitelji provalili u trgovački centar u Obrtničkoj ulici i ukrali nekoliko stotina tisuća kuna.

U trenutku dok je 30-godišnja djelatnica brojila novac, počinitelji su provalili u prostoriju trezora i ukrali novac. Zaposlenica je u trenutku provale pobjegla iz prostorije i nije ozlijeđena.

S mjesta događaja počinitelji su se udalji VW Golfom, tzv. „trojkom“, plave boje, čakovečkih registarskih oznaka, kojeg su prethodno ukrali s ograđenog prostora privatnog poduzeća u Obrtničkoj ulici.

Molimo sve građane koji raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave osobno u najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192, odnosno pošalju e-poruke na adresu medjimurska@policija.hr. Napominjemo da sve informacije mogu dostaviti anonimno.

 

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

 

PROMETNA NESREĆA

 

U petak, 21. travnja oko 10 sati i 25 minuta u Prelogu, na raskrižju ulica Zrinskih i Josipa Bedekovića, te Trga bana Jelačića, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

Naime, 74-godišnji vozač Forda Fieste, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje, pješački prijelaz), te gustoći prometa (vozilo ispred), zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio Peugeota 406, čakovečkih registarskih oznaka, kojim se ispred obilježenog pješačkom prijelaza zaustavio 50-godišnji vozač.

Oba vozača vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je vozač Forda u nesreći teško, a vozač Peugeota lakše ozlijeđen.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku, dok će se 74-godišnji vozač prekršajno sankcionirati.

 

NESREĆA NA RADU

 

U petak, 21. travnja oko 12 sati i 40 minuta u Čakovcu, na gradištu privatnog poduzeća u Ulici Republike Austrije dogodila se nesreća na radu u kojoj su ozlijeđena trojica radnika.

Prilikom izvođenja radova na izgradnji proizvodne hale u jednom trenutku došlo je do pucanja spojnog elementa na samohodnoj platformi, koji povezuje teleskopsku ruku i radnu košaru, koja se zajedno s trojicom radnika prevrnula. Radnici su ispali iz košare, te s visine između 6,5 do 9 metara pali na tlo.

Privatnim i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć. Radnik rođen 1983. godine lakše je ozlijeđen, dok su radnici rođeni 1980. i 1988. godine teško ozlijeđeni.

U očevidu na mjestu događaja sudjelovao je i inspektor zaštite na radu, dok će se nadležnom državnom odvjetniku dostaviti obavijest.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće. U  tri  nesreće  s  ozlijeđenim osobama, teške ozljede zadobio je 74-godišnji vozač automobila, dok su lakše ozljede zadobila  dvojica vozača rođeni 1984. i 1960. i 18-godišnji putnik iz osobnog automobila, te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je  kod  dvojice  vozača,  a  najveća   koncentracija   od 1,51  promila  izmjerena  je  kod  22-godišnjeg  vozača, koji je skrivio prometnu nesreću u subotu, 22. travnja oko 6 sati i 30 minuta u Donjem Mihaljevcu.

PU MEĐIMURSKA

 

p.s.

Naš komentar na krađu novca u Kauflandu bi išao u pravcu  da gdje su bili zaštitari u to vrijeme na mjestu  koja  spadaju u rizičnu skupinu zaštite od krađa.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *