Priopćenje za medije PU Međimurske 11.04.2017

Aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom ožujka 2017.

 

Tijekom ožujka policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije održali su ukupno 10 preventivnih akcija.

Kroz informativne punktove koji su održani u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću, Kuršancu, Donjem Kraljevcu, Vučetincu, Štrigovi, Šenkovcu i Murskom Središću realizirane su aktivnosti koje proizlaze iz preventivnih projekta i akcija „Zajedno do veće sigurnost“, „Ispravno odluči“, „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, „Manje oružja, manje tragedija“.

Već prema ustaljenim i dobro prihvaćenim neposrednim kontaktima s građanima, policijski službenici predstavili su osnovne i najvažnije ciljeve spomenutih preventivnih projekata i akcija. Predstavljene su im razne samozaštitne mjere, koje mogu sami poduzeti kako bi zaštitili sebe, odnosno svoju imovinu. Ujedno, na održanim punktovima predstavljene su im preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, biciklistima i vozačima mopeda i motocikala, kao najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu. Tijekom ožujka i početkom travnja međimurski preventivci u sklopu akcije „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“ obišli su pedesetak dječjih vrtića, kako bi predškolce pripremili za sigurno sudjelovanje u cestovnom prometu.

S obzirom na početak sezone poljoprivrednih radova, vlasnici traktora i raznih priključnih vozila upoznati su aktivnostima iz akcije „Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i priključnih vozila”. U sklopu ove akcije na području Međimurske županije omogućeni su mobilni (izvan stanica za tehnički pregled vozila) tehnički pregledi traktora i njihovih priključnih vozila.

Više na:

http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=257756

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *