PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za utorak, 26. studenoga 2018. godine

 

TEŠKA KRAĐA

           Ukradeno računalo i novac

Između 23 i 26. studenoga u Belici, Ulici Lipovke, nepoznati počinitelj je provalio u kancelariju privatne tvrtke odakle je ukrao računalo i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se više tisuća kuna.

 

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

KRAĐA

           Iz vozila ukradena torbica

 

U ponedjeljak tijekom ranih jutarnjih sati, u Turčišću, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog vozila ukrao torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNE NESREĆE

           Oduzeo prednost prolaska

 

U ponedjeljak, 26. studenoga oko 14 sati na raskrižju državne ceste i županijske ceste, između Orehovice i Male Subotice, vozač osobnog automobila čakovečkih registarske oznake, 43-godišnjak s područja općine Belica, krećući se kolnikom županijske ceste i dolaskom do raskrižja sa kolnikom državne ceste, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom, zbog čega je u njegovo vozilo udario osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom državne ceste upravljala 33-godišnjakinja s područja grada Čakovca. Uslijed udara prvi osobni automobil odbačen je izvan kolnika, gdje je udario u reklamni pano.

Oba vozača su vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su i vozač i vozačica lakše ozlijeđeni.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran.

 

 

DOPUNE INFORMACIJA ZA PROMETNE NESREĆE

 

  • Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

 

U ponedjeljak, 23. studenoga iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za dijete iz koje je razvidno da je zadobilo teške tjelesne ozljede.

Podsjećamo da je u ponedjeljak, 19. studenoga oko 18,50 sati u Čakovcu na kolniku Ulice Tome Masaryka, 46-godišnjak s područja grada Čakovca, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, zbog čega je vanjskim vozačkim ogledalom udario u pješaka (dijete), a koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

 

  • Teško ozlijeđen vozač

 

U ponedjeljak, 26. studenoga Policijska uprava međimurska je zaprimila bolničku prijavu Županijske bolnice u Čakovcu za prometnu nesreću koja se dogodila u nedjelju, 21. listopada oko 2 sata u Piškorovcu, u kojoj 22-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih, sa šireg područja opčine Mala Subotica, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 0,75 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste. Zbog toga je vozilom sišao izvan kolnika gdje je udario u betonski stup, a u nastavku kretanja u zid kuće.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječnička pomoć pružena je vozaču i 21-godišnjem putniku sa šireg područja općine Mala Subotica te je utvrđeno da je vozač lakše  ozlijeđen, a putnik teško.

Zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 22-godišnjeg vozača podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *