PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 11. listopada 2018. godine

TEŠKE KRAĐE

           Brzo uhvaćen počinitelj teške krađe

 

           Tijekom noći s 10. na 11. listopada (sa srijede na četvrtak) u Čakovcu, na Trgu Republike nepoznati počinitelj provalio je u šator te ukrao printer, skener, čitač za bar kodove i punjač za laptop vlasništvo privatne tvrtke.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Istog dana u popodnevnim satima, brzim djelovanjem policije, uhićen je 29-godišnjak s područja općine Nedelišće te se dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja da je počinio Tešku krađu.

Oduzet je dio ukradenih predmeta i vraćen oštećenoj tvrtki.

Protiv 29-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

Također, se sumnja da je 29-godišnjak istog dana u Čakovcu, Ulici Vladimira Nazora, neovlašteno posjedovao (bez liječničke dokumentacije) nekoliko lijekova sa sastojcima koji se nalaze na popisu droga.

Navedeni lijekovi su od oduzeti te se protiv 29-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nadležnom prekršajnom sudu.

           Provala u kuću

 

           Između 9. i 11. listopada u Čakovcu, Ulici Ladislava Kralja nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću te ukrao razni zlatni nakit.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJE

 

  • Provođenje akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa”

 

U razdoblju od 15. do 21. listopada, sve policijske postaje, uključujući i graničnu policiju na graničnim prijelazima, na području Policijske uprave međimurske, sudjeluju u akciji te će se pojačano provoditi nadzor teretnih automobila i autobusa.

Ova akcija usklađena je sa akcijama Europske unije za 2018. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se  dana 17. listopada  2018. godine u vremenu od 8 do 14 sati, ciljano provoditi u suradnji sa Policijskom upravom varaždinskom.

 

  • „Mobilnost kao temeljno ljudsko pravo svih“ .

 

U ponedjeljak, 15. listopada 2018. godine Policijska uprava međimurska i grad Čakovec u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet, provodit će preventivnu akciju „Mobilnost kao temeljno ljudsko pravo svih“.

Akcijom će se obilježiti „Međunarodni dan bijelog štapa“, a provodit će se u od 10 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu održavanjem informativnog štanda, dok će se u 13 sati u zgradi Scheier održati okrugli stol na temu „Uloga terapijskog psa u radu stručnjaka sa djecom s teškoćama u razvoju”.  Okrugli stol namijenjen je roditeljima i svim onima koji se na bilo koji način bave u svom radu s djecom s teškoćama u razvoju a gdje pas vodič ili pas pomagač omogućuje njihovu lakšu mobilnost.

Na Trgu Republike u Čakovcu (od 10 do 12 sati) predviđen je sljedeći program:

– simulacija kretanja slijepe osobe uz pomoć psa vodiča,

– prezentacija rada psa pomagača za osobu u invalidskim kolicima,

– šetnja gradom s prikazom prometnih rješenja i taktilnih podloga kao linija vodilja te sigurno kretanje prometnicama (prometna policija).

U slučaju lošeg vremena praktični dio održat će se u sportskoj dvorani Policijske uprave međimurske.

 

Pozivamo vas da medijski popratite ovu akciju.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *