PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za srijedu, 22. kolovoza 2018. godine

PROMETNA NESREĆA

 

Vozač mopeda prouzročio prometnu nesreću

 

U srijedu, 22. kolovoza oko 14,55 sati u Nedelišću, Trnavskoj ulici, dogodila se  prometna nesreća u kojoj 19-godišnji vozač mopeda čakovečkih registarskih oznaka,   upravljajući prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom te pod utjecajem alkohola u količini od 2,52 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom te se prevrnuo i pao na kolnik, a u nastavku kretanja udarili su u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 52-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći vozač mopeda nije zadobio ozljede, dok će se protiv njega podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 

            Pozivamo i upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa, a posebno da prilagode brzinu vožnje osobinama i stanju ceste, gustoći prometa, nailasku na raskrižje, da ne voze kada u organizmu imaju nedopuštenu koncentraciju alkohola, kao i drugih propisa čije kršenje uzrokuje prometne nesreće.

 

            Kako bi u što većoj mjeri suzbili prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, kao i sve ostale prekršaje koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, policijski službenici Policijske uprave međimurske u noći s 25. na 26. kolovoza (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati na području Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“.  

 

                                                                                            

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *