PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 6., 7. i 8. srpnja 2018. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana je jedna krađa, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i pet teških krađa, od čega izdvajamo:

 

TEŠKE KRAĐE

 

           Provale u prostorije sportskih klubova

 

1) U razdoblju od 4. do 6. srpnja u Pleškovcu, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije sportskog kluba, gdje je ukrao televizijski prijemnik, nekoliko sanduka sa alkoholnim i bezalkoholnim pićima, boje i nogometne lopte, ukupne vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

2) Tijekom  noći sa 6. na 7. srpnja (s petka na subotu) u Pušćinama, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije sportskog kluba, gdje je ukrao trimer i nekoliko sanduka sa alkoholnim i bezalkoholnim pićima, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Provala u vikendicu

 

3) U noći sa 7. na 8. srpnja (sa subote na nedjelju) u polju zvanom „Moharička“ nedaleko Dekanovca, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću, gdje je ukrao alat za obradu meda i drugi alat, zvučnik, ulje i razna alkoholna pića, ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Otkriven provalnik u kuću

 

4) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom sa područja Međimurske županije sumnja se da je počinio tešku krađu.

Tako je u petak, 22. lipnja u popodnevnim satima u Maloj Subotici, Ulici Ljudevita Gaja, taj maloljetnik provalio u obiteljsku kuću, gdje je ispreturao stvari u sobama i ukrao dvije bankovne kartice i jedne zlatne naušnice.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv maloljetnika se podnosi posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

           Otkriven počinitelj krađe mobitela

 

5) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnikom sa područja Međimurske županije sumnja se da je počinio tešku krađu.

Naime, u ponedjeljak, 10. srpnja 2017. godine oko 17 sati u Prelogu, Ulici Zrinskih, u trgovini, maloljetnik je originalnim ključem koji je pronašao u ladici prodajnog pulta otključao staklenu vitrinu te iz nje ukrao dva mobitela u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv maloljetnika se podnosi posebno izvješće kao nadopuna prethodno dostavljene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNE NESREĆE

 

          Vozilima prešli na suprotnu prometnu traku

 

1) U nedjelju, 8. srpnja oko 4,25 sati u Čakovcu, Svetojelenskoj cesti, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 33-godišnjak sa područja općine Kotoriba, krećući se iz smjera sjevera u smjeru juga, vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je na ravnom dijelu ceste sa vozilom u potpunosti prešao na lijevu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 27-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

 

Nakon prometne nesreće oba vozača i putnici iz drugog vozila 28-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca i 22-godišnjakinja sa šireg područja općine Gornji Mihaljevec su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su kod svih, na sreću, utvrđene lake tjelesne ozljede.

Vozač, 33-godišnjak će biti prekršajno sankcioniran.

 

2) U nedjelju, 8. srpnja oko 16 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 40-godišnjak sa područja općine Nedelišće, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 1,99 grama po kilogramu alkohola, kretao se obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz lijevi rub kolnika, namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera te je u kočenju udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 68-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

Nakon prometne nesreće oba vozača i putnici iz drugog vozila 73-godišnjak i dvoje djece sa šireg područja grada Čakovca su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju, dok su ozljede  za sada okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Po utvrđivanju ozljeda će se kvalificirati događaj.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA  

 

          Pohvala građanima zbog pravilne reakcije kod pronalaska ubojitih sredstava

 

U subotu, 7. srpnja u Čehovcu, građanin je prilikom čišćenja kuće pronašao ručnu bombu M-75, pištolj CZ M70 i 80 komada streljiva 7,65 mm.

Također, u subotu, 7. srpnja u Kuršancu, građanin je prilikom šetnje u isušenom koritu jezera pronašao ručnu bombu M-52.

Navedena ubojita sredstva preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te ih pohranio u prostorije Policijske uprave međimurske do uništenja.

Podsjećamo da i dalje građani bez bojazni od sankcija mogu dragovoljno predati sve vrste oružja.

 

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

 

          Granični policajci ponovno pronašli drogu

 

U subotu, 7. srpnja oko 22,30 sati na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan, ulaznoj kontroli sa kombi vozilom pristupio je 35-godišnji državljanin Francuske kod kojeg je prilikom pregleda pronađena jedna PVC vrećica sa zelenom biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu mase 3,2 grama i jedna PVC kutijica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija nalik na opojnu drogu kokain mase 6,4 grama.

Francuski državljanin je novčano kažnjen zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

NEOVLAŠTENO NOŠENJE ZNAKOVA SLUŽBENE OSOBE

 

          Mladić odjeven u službenu policijsku majicu

 

U nedjelju, 8. srpnja u 3 sata u Prelogu, Ulici Matije Gupca, na terasi ugostiteljskog objekta policijski službenici Policijske postaje Prelog zatekli su 21-godišnjaka sa područja grada Preloga, a koji nije službena osoba, odjevenog (gornji dio odjeće) u službenu polo majicu sa službenim obilježjima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Majica je oduzeta, dok se protiv 21-godišnjaka podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

INFORMACIJA

 

           Prometne nesreće tijekom vikenda

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lake tjelesne ozljede zadobili:

Vozač osobnog automobila 33-godišnjak sa područja općine Kotoriba, vozačica osobnog automobila 27-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca te putnici u osobnom automobilu 28-godišnjak i 22-godišnjakinja u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 4,25 sati u Čakovcu.

Nadalje, vozačica bicikla 53-godišnjakinja sa područja grada Murskog Središća u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 15,20 sati u Sitnicama.

I vozači u osobnim automobilima 40-godišnjak sa područja općine Nedelišće i 68-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca te putnici u osobnom automobilu 73-godišnjak i dvoje djece, a za koje su ozljede okvalificirane kao lake tjelesne ozljede, dok će se naknadno točno okvalificirati, u prometnoj nesreći koja se dogodila dana 8. srpnja oko 16 sati u Gornjem Hrašćanu.

Dogodile su se tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 

  • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
  • ostale greške, dvije prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod tri vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača osobnog automobila 40-godišnjaka sa područja općine Nedelišće u koncentraciji od 1,99 grama po kilogramu, u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama koja se dogodila u Gornjem Hrašćanu, dana 8. srpnja oko 16 sati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *