PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 5. srpnja 2018. godine.

 

POŽAR NA OTVORENOM PROSTORU 

 

Zapalio olupinu vozila

 

U četvrtak, 5. srpnja oko 18,15 sati u blizini Podturna, uz šumu, 23-godišnjak sa područja općine Podturen, zapalio je neregistrirano osobno vozilo (olupinu), koje je u potpunosti izgorjelo. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podturen u 18,40 sati.

Protiv 23-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu,  zbog počinjenog prekršaja iz članka 61. Zakona o zaštiti od požara.

INFORMACIJE

 

 

  • JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme

 

Na temelju članka 45. Zakona o državnim službenicima i članka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi te Plana prijema u državnu službu u tijela državne uprave i stručne službe i urede Vlade Republike Hrvatske za 2018. godinu, Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava međimurska raspisuje JAVNI NATJEČAJ za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme.

 

Više na poveznici: http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=185334

 

  • Najava snimanja javnog okupljanja

 

Tijekom idućeg vikenda, od 13. do 15. srpnja od 12 do 12 sati (petak, subotu i nedjelju) između Brezja i Malog Mihaljevca održat će se javno okupljanje kulturno zabavnog karaktera Festival elektronske glazbe – „Forestland 2018“. Na festivalu će nastupiti više od 30 DJ-a od kojih su neki vrlo popularni i posjećeni u Europi i šire te se očekuje dolazak više tisuća građana.

Prosuđuje se da tijekom održavanja javnog okupljanja neće doći do slučaja koji bi u znatnijoj mjeri mogli dovesti u pitanje sigurnost sudionika i posjetitelja javnog okupljanja, ali se ne isključuje mogućnost pojedinačnih slučajeva narušavanja javnog reda i mira svađom ili tučnjavom, činjenja kaznenih djela imovinskog karaktera vršenjem krađa, oštećivanja imovine i sl., kao i činjenja kaznenih djela i prekršaja iz domene „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogom„ i „Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga“.

Molimo građane da se pridržavaju uputa policijskih službenika kako bi se održalo prihvatljivo stanje javnog reda i mira.

Napominjemo da je temeljem odredbi članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima i članka 118. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika donesena odluka o snimanju javnog okupljanja i neposrednog prostora blizine javnog okupljanja (parkirni prostor i drugo) kako bi se mogli procesuirati eventualni izgredi i protupravna ponašanja.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *