PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 1., 2. i 3. lipnja 2018. godine.

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je osam krađa od kojih sedam gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i dvije teške krađe, od čega izdvajamo:

 

TEŠKA KRAĐA

 

Tijekom noći s 31. svibnja na 1. lipnja u Sivici, Mirogojskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao više stotina kuna i razne cigarete.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

PROMETNA NESREĆA

 

U subotu, 2. lipnja u 18,08 sati u Pušćinama, dogodila se prometna nesreća u kojoj se 49-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini 3,28 grama po kilogramu, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je na ravnom dijelu ceste prešao na traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnji vozač. Uslijed udara vozilo varaždinskih registarskih oznaka sišlo je izvan kolnika, dok je vozilo čakovečkih registarskih oznaka prilikom silaska s kolnika udarilo u 37-godišnju vozačicu bicikla koja je se kretala biciklističkom stazom i u nastavku kretanja zaustavilo se u cestovnoj kosini gdje se prevrnulo i udarilo u ogradu kuće. Nakon udara vozačica bicikla se prevrnula i pala na travnatu površinu.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena su oba vozača osobnih automobila i vozačica bicikla te su zadržani na liječenju.

Tjelesne ozljede biti će okvalificirane po zaprimanju bolničke prijave nakon čega slijedi kvalifikacija događaja.

 

 

INFORMACIJA

 

            Prometne nesreće tijekom vikenda

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, jedna s ozlijeđenim osobama i četiri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s poginulom osobom smrtno je stradao 30-godišnji vozač motocikla, dok će se ozljede sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, dvojice vozača osobnih automobila, 49 i 44-godišnjaka te 37-godišnje biciklistice, utvrditi po zaprimanju bolničke prijave.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.
  •          Prisutnost alkohola u organizmu u količini od 3,28 grama po kilogramu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, u subotu, 2. lipnja u 18,08 sati, u Pušćinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *