PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 4., 5. i 6. svibnja 2018. godine.

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je četiri krađe od kojih tri, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i deset teških krađa, od čega izdvajamo:

 

TEŠKE KRAĐE

 

1) Tijekom noći s 3. na 4. svibnja (sa četvrtka na petak) u Vratišincu, Ulici Gmajna, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije sportskog kluba te ukrao trimere, posudu sa gorivom, plinske boce, bezalkoholna i alkoholna pića.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

2) Tijekom noći s 3. na 4. svibnja (sa četvrtka na petak) u Slakovcu, nepoznati počinitelj je provalio u trgovinu mješovitom robom te ukrao ladicu kase, razne cigarete i alkoholno piće.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

3) Tijekom noći s 4. na 5. svibnja (sa petka na subotu), u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj je provalio u poljoprivrednu trgovinu te ukrao ladicu kase, razna zaštitna sredstva i alate.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

4) U subotu, 5. svibnja, u jutarnjim satima, u Donjoj Dubravi, Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao novčanike sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama, razni nakit te novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

U subotu 5. svibnja, u večernjim satima u svezi s kaznenim djelom, a brzom reakcijom policije, Policijske postaje Prelog, uhićen je 28-godišnjak s područja Koprivničko-križevačke županije te se dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja da je počinio „tešku krađu“. Poradi počinjenog kaznenog djela podnosi se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku nakon čega je 28-godišnjak u nedjelju, 6. svibnja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

5) Tijekom noći s 5. na 6. svibnja (sa subote na nedjelju) u Murskom Središću, Trg braće Radić, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije ugostiteljskog objekta te ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

6) U subotu 5. svibnja, u popodnevnim satima, u Čakovcu, Ulici Aleksandra Schulteissa, nepoznati počinitelj je provalio u prostorije dvije privatne tvrtke, no iz nepoznatog razloga je odustao od dovršenja kaznenog djela. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu 5. svibnja, u večernjim satima u svezi s kaznenim djelom, a brzom reakcijom policije, Policijske postaje Čakovec, uhićeni su 19, 20 i 24-godišnjaci s područja općine Pribislavec. Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad tim osobama sumnja se da su počinili „tešku krađu u pokušaju“.

Također se sumnja da je 19-godišnjak u razdoblju od četvrtka, 19. travnja do utorka, 1. svibnja, u Pribislavcu, Ulici braće Radić, iz ograđenog dvorišta skladišta trgovine, preskočivši ogradu, u nekoliko navrata ukrao razne proizvode, dva kotača za kolica, dvije ljepenke, dvije kante sa bojom i tri komada bitumenskih traka. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nadalje se sumnja da su 19 i 24-godišnjaci u subotu, 28. travnja, u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, iz otvorenog dvorišta automehaničarske radionice ukrali različite automobilskih dijelove. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Zbog počinjenih kaznenih djela podnosi se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku te su 19 i 20-godišnjaci u nedjelju, 6. svibnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je 24-godišnjak pušten da se brani sa slobode. Sudac istrage je protiv 19 i 20-godišnjaka odredio istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu.

NADOPUNA INFORMACIJE- NESTALA OSOBA

 

U subotu, 5. svibnja u 10,00 sati Policijska uprava međimurska je zaprimila dojavu da je nestala osoba Cecilija Simun pronađena mrtva u dvorištu obiteljske kuće u Murskom Središću.

Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je istinitost dojave te je na mjestu događaja obavljen očevid, a Županijsko državno odvjetništvo Varaždin naložilo je sudsku obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti.

Podsjećamo da je Policijska uprava međimurska je u srijedu, 2. svibnja zaprimila dojavu o nestanku Cecilije Simun, rođene 1956. godine koja je nestala oko 8 sati iz obiteljske kuće u Murskom Središću, Ulice Matije Gupca.

 

 

 

 

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI TE PRIJETNJA

 

Postupajući po zaprimljenoj kaznenoj prijavi „prijetnje“, policijski službenici Policijske uprave međimurske, Policijske postaje Čakovec, su odmah pokrenuli  kriminalističko istraživanje te su u četvrtak 3. svibnja, u večernjim  satima, kod 24-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće pronašli automatsku pušku sa pripadajućim spremnikom koja je oduzeta.

 

Naime, u četvrtak, 3. svibnja oko 18,15 sati 24-godišnjak je prijetio ubojstvom 25-godišnjaku sa šireg područja općine Nedelišće te pritom pokazivao automatsku pušku.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 24-godišnjak počinio kaznena djela „prijetnja“ i „nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ te je u petak, 4. svibnja uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok je 5. svibnja sudac istrage za 24-godišnjaka odredio istražni zatvor nakon čega je predan u zatvor.

 

            NAPOMENA: Fotografija oduzetog oružja nalazi se u privitku elektroničke pošte priopćenja za medije.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,
  • ostale greške, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva sudionika, a najveća koncentracija utvrđena je kod vozača teretnog automobila, 30-godišnjaka sa područja grada Murskog Središća u koncentraciji od 1,90 grama po kilogramu u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u Zebanec Selu, u subotu, 5. svibnja oko 13,30 sati.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *