PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za srijedu, 2. svibnja 2018. godine.

 

 

RAZBOJNIŠTVO

 

U utorak, 2. svibnja oko 15,30 sati u Držimurcu, trojica nepoznatih mlađih počinitelja biciklima su presreli i fizički napali 51-godišnjakinju sa šireg područja općine Mala Subotica te joj ukrali vrećicu sa stvarima i novčanikom u kojem su se nalazio novac te osobni dokumenti.

Prilikom događaja 51-godišnjakinja je lakše ozlijeđena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

TEŠKE KRAĐE

 

1) Između 30. travnja i 2. svibnja, u polju zvanom „Mečje“, u blizini Donjeg Vidovca, nepoznati počinitelj je provalio u vikend kuću odakle je ukrao agregat i razni kuhinjski pribor.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) Tijekom noći s 1. na 2. svibnja (s utorka na srijedu) u Selnici, Ulici Črna Mlaka, nepoznati počinitelj je provalio u gospodarski objekt, gdje je ukrao motorne pile, aparat za zavarivanje, trimer i razni drugi alat.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

3) Između 30. travnja i 2. svibnja, u Pribislavcu, Ulici Remiza, nepoznati počinitelj je provalio u objekt lovačkog društva odakle je ukrao trimer, lovačku opremu, plinsku bocu, smrznuto meso te razni kuhinjski pribor.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI TE NEOVLAŠTENO PUCANJE IZ VATRENOG ORUŽJA

 

Postupajući po dojavi da se iz južnog dijela naselja u Gornjem Kuršancu čuje pucnjava, policijski službenici Policijske uprave međimurske, Interventne jedinice su postupili na brz i učinkovit način te zatekli braću, 29 i 21-godišnjake sa šireg područja općine Nedelišće u počinjenju kaznenog djela “nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, kao i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira „neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja“.

 

Naime, u utorak, 1. svibnja oko 19,40 sati su uočili nepoznatu osobu kako se udaljava iz dvorišta kuće u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, nosivši u ruci umotani nepoznati predmet. Pregledom predmeta utvrđeno je da je 29-godišnjak nosio automatsku pušku s pripadajućim spremnikom, a koja je oduzeta.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su u 29 i 21-godišnjaci počinili prekršaj u utorak, 1. svibnja oko 19,05 sati u Gornjem Kuršancu, Ulici Zrinskih, gdje su pucali iz oružja u zrak, dok je 21-godišnjak neovlašteno posjedovao automatsko oružje.

 

Protiv 21-godišnjaka dostavit će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se protiv 29 i 21-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu.

 

            NAPOMENA: Fotografiju oduzetog oružja možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

 

NESTANAK OSOBE

 

Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest da se u jučer (srijedu, 2. svibnja) oko 8 sati iz obiteljske kuće u Murskom Središću, Ulici Matije Gupca 75 u nepoznatom smjeru udaljila CECILIJA SIMUN, rođena 1956. godine.

 

Od trenutka prijave nestanka policija intenzivno traga za njom uz pomoć pripadnika HGSS-a i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mursko Središće, no ona još nije pronađena.

 

Mole se svi građani ako imaju bilo kakva saznanja koja bi mogla pomoći da se Cecilija pronađe ili uoče osobu koja bi odgovarala njezinom opisu da odmah o tome obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Također, sve informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese nestali@nestali.hr.

 

INFORMACIJA

Najava preventivne akcije „Sigurno u prometu 2018.“

 

U petak, 4. svibnja s početkom u 8 sati u Osnovnoj školi Podturen, čakovečki Autoklub, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Policijska uprava međimurska, te škola domaćin organiziraju za osnovnoškolce županijsko natjecanje u poznavanju i praktičnoj primjeni prometnih pravila – „Sigurno u prometu 2018.“ .

 

U svim međimurskim osnovnim školama za učenike u dobi od 9 do 12 godina provedena su izlučna natjecanja za izbor ekipa, koje će predstavljati svoju školu na županijskom natjecanju. Svaku ekipu sačinjavaju po dvije djevojčice i dva dječaka, koji će svoju školu predstavljati u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Za natjecanje u Podturnu prijavljeni su učenici iz 12 osnovnih škola.

 

Svoja znanja i vještine učenici će imati prilike prezentirati u rješavanju testova iz poznavanja prometnih i sigurnosnih pravila, dok će se na posebno osmišljenom poligonu natjecati u praktičnom dijelu natjecanja, te pritom prikazati koliko su uspješno svladali vožnju biciklima.

 

Za natjecanje predviđena je sljedeća satnica:

  • od 8 do 8.30 sati dolazak ekipa i okupljanje gostiju i uzvanika,
  • od 8.30 do 9 sati prigodni program,
  • od 9 do 12.30 sati testiranje i provođenje praktičnog djela na poligonu,
  • od 12 sati proglašenje pobjednika.

 

Najuspješniji pojedinci i ekipe od 22. do 26. svibnja predstavljat će Međimursku županiju na državnom natjecanju u Rovinju.

 

            Pozivamo vas da medijski popratite ovu preventivnu akciju.

 

 

OBAVIJEST

 

            Najava aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom svibnja 2018.

 

            Više na poveznici / linku http://stari.mup.hr/MainPu.aspx?id=281491 .

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *