PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za protekli vikend 13., 14. i 15. svibnja 2017. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE

Proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirano je 12 krađa i tri teške krađe.

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u Kotoribi. Između 26. travnja i 13. svibnja u Ulici Dragutina Domjanića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao LCD televizor i time 73-godišnju vlasnicu oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PRISILA PREMA SLUŽBENOJ OSOBI I PRIJETNJA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica muškaraca u dobi od 23, 30 i 49 godina s područja općine Kotoriba, počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Ujedno, sumnja se da je spomenuti 23-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnje.

Naime, u nedjelju, 14. svibnja oko 2 sata i 30 minuta u Kotoribi, Vrtnom naselju, prilikom postupanja po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira (glasna muzika), osumnjičeni su pogrdnim riječima vrijeđali troje policijskih službenika Policijske postaje Prelog, dok je pritom 23-godišnji osumnjičenik jednom od policijskih službenika izrekao prijetnju. Nakon što su se osumnjičeni oglušili na izdana upozorenja da prekinu s nezakonitim ponašanjem, priopćeno im je da su uhićeni, da bi potom fizički nasrnuli na policijske službenike. Policijski službenici uz primjenu sredstava prisile uspjeli su svladati osumnjičenike, te su ih priveli u prostorije Policijske postaje Prelog na kriminalističko istraživanje.

U događaju dvoje policijskih službenika lakše je ozlijeđeno zbog čega im je pružena liječnička pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Ujedno, Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijet će se optužni prijedlog zbog vrijeđanja policijskih službenika (prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira).

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

 

U nedjelju, 14. svibnja u 15 sati u Piškorovcu, građanin koji je želio ostati anoniman dragovoljno je predao policijskim službenicima Policijske postaje Prelog pušku ručne izrade, kalibra 16 milimetara.

Puška je pohranjena u skladištu PU međimurske do odluke o uništenju.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se šest prometnih nesreća, i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, tri prometne nesreće,

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije bila utvrđena.

 

INFORMACIJA

 

  • Rezultati akcije „Alkohol“

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 13. na 14. svibnja godine od 23 do 5 sati proveli su akciju „Alkohol“.

 

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega devet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – dva prekršaja,

– iznad 1 do 1,5 promila – dva prekršaja,

– iznad 1,5 promila – četiri prekršaja,

– biciklisti – jedan prekršaj iznad 1,5 promila i

– dva ostala prekršaja.

 

Najveća koncentracija alkohola od 3,05 promila utvrđena je u nedjelju, 14. svibnja petnaest minuta iza ponoći u Goričanu, kod 45-godišnjeg bicikliste.

 

  • Ovog tjedna obilježavaju se Dani maturanata – Coolijada 2017.

 

Podsjećamo kako će preventivna akcija Coolijada 2017. (Dani maturanata)  trajati od 16. do 19. svibnja, dok će se završni mimohod maturanata ulicama grada Čakovca održati u petak, 19. svibnja s početkom u 14 sati, kada će se formirati jedinstvena kolona svih maturanata kod Ekonomske i Trgovačke škole. Završna svečanost održat će se u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec uz nastupe raznih bendova i proglašenje najmaturanata, odnosno najmaturantice, te najoriginalnijeg razreda.

Tijekom Dana maturanata na području grada Čakovca bit će organizirane „građanske ophodnje“, koje će sačinjavati policijski službenici i roditelji učenika završnih razreda. Njihova osnovna uloga je obilazak svih lokacija na kojima će se okupljati maturanti kako bi se spriječila nepoželjna ponašanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.