PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za ponedjeljak, 26. ožujka 2018. godine.

 

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

U  ponedjeljak, 26. ožujka u popodnevnim satima u poljskom predjelu nedaleko Čukovca, vlasnik je prilikom obavljanja poljoprivrednih radova na njivi pronašao topničku granatu zaostalu iz II. svjetskog rata.

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske koji je preuzeo eksplozivno sredstvo, a koje će zbog stanja koje predstavlja opasnost za transport ili skladištenje biti uništeno na najbližem pogodnom mjestu, danas (27. ožujka) u jutarnjim satima.

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna, te poziva građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

 

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 36-godišnjak s šireg područja grada Čakovca i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

Naime, u nedjelju, 18. veljače oko 3.30 sati u Kuršancu, u Varaždinskoj ulici, zbog ranijih nesuglasica došli su u obiteljsku kuću 42-godišnjaka kojeg su izudarali po tijelu.

U događaju je 42-godišnjak teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Protiv 36-godišnjaka i prema maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

RAČUNALNA PRIJEVARA

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak sa šireg područja općine Štrigova počinio kazneno djelo računalne prijevare.

Naime, između lipnja 2017. i siječnja ove godine koristeći bankovnu karticu 22-godišnjaka sa šireg područja općine Štrigova, na bankomatu u gradu Čakovcu u više navrata podigao je novac, dok je tijekom 2017. godine također u više navrata preko internet bankarstva kupovao razne predmete. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv 20-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *