PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 22. ožujka 2018. godine.

KRAĐA

 

U četvrtak 22. ožujka, u jutarnjim satima, u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj je u trgovini iz džepa jakne ženske osobe ukrao mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

 

NADOPUNA INFORMACIJE ZA PROMETNU NESREĆU

            U prometnoj nesreći tri osobe ozlijeđene

U četvrtak, 22. ožujka Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za sudionike prometne nesreće koja se dogodila u subotu 17. ožujka oko 16,50 sati u Selnici, Čakovečkoj ulici, iz koje je razvidno da su putnici iz osobnog automobila, 28-godišnjakinja i dijete lakše, dok je 28-godišnji vozač drugog vozila teško ozlijeđen.

 

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

  • Od nedjelje nije potrebno paliti dnevna svjetla na motornim vozilima

 

Ovog vikenda, točnije u noći sa subote na nedjelju započinje ljetno računanje vremena. U nedjelju, 25. ožujka s dva sata „veliku kazaljku sata“ pomičemo za jedan sat unaprijed, dakle na tri sata. Ljetno računanje vremena traje sve do posljednjeg vikenda u listopadu.

Podsjećamo vozače da s ljetnim računanjem vremena, dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima tijekom vožnje danju ne moraju biti upaljena, osim kod vozača motocikala i mopeda koji su obvezni voziti s uključenim dnevnim svjetlima i po danu jer se ta obveza na njih odnosi tijekom cijele godine.

            Napominjemo da su tijekom ljetnog računanja vremena za sva vozila u cestovnom prometu svjetla nužna i danju, samo u uvjetima smanjene vidljivosti, te od prvog sumraka do potpunog svanuća.

Dobro je podsjetiti bicikliste, koji se kreću kolnikom na javnoj cesti na nužnost označavanja reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, noću te danju u slučaju smanjene vidljivosti.

 

Također, pješaci koji se kreću kolnikom na javnoj cesti noću te danju u slučaju smanjene vidljivosti, moraju biti osvijetljeni ili označeni s reflektirajućom materijom.

U slučaju nepoštivanja spomenutih odredbi o obaveznom korištenju svjetala na vozilima u uvjetima smanjene vidljivosti ili noću, kao i ne nošenje reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće materije od strane pješaka ili biciklista, Zakon o sigurnosti prometa na cestama predviđa novčanu kaznu u iznosu od 300 kuna.

Pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu na pojačani oprez i poštivanje prometnih propisa te im želimo sigurnu i ugodnu vožnju.

 

 

  • Najava akcije “Alkohol”

U noći s 24. na 25. ožujka (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili opojnih droga. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *