PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za ponedjeljak, 19. ožujka 2018. godine.

 

 

TEŠKA KRAĐA

 

Između 17. i 19. ožujka, u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

DOPUNA INFORMACIJA ZA TEŠKE KRAĐE

 

1) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19 i 22-godišnjaci s područja Općine Pribislavec i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili dva kaznena djela teške krađe:

–  u petak 23. veljače provalili su u prostorije nogometnog kluba u Pribislavcu te ukrali novac i bezalkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna,

– između 18. i 24. veljače, u Belici, Ulici Nikole Šubića Zrinskog, provalili su u prostorije kartodroma te ukrali tehničke uređaje, razne kablove, plinsku bocu i nekoliko litara goriva, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasniku.

Također, sumnja se da su 19-godišnjak i maloljetnik počinili kazneno djelo teške krađe u Ivanovcu. Naime, tijekom noći s 25. na 26. veljače u Ulici Vladimira Nazora, provalili su u prostorije nogometnog kluba odakle su ukrali prijenosno računalo i zvučnik te raznu sportsku opremu, vrijednosti više tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je klubu.

Protiv 19 i 22-godišnjaka te prema maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

          2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 18-godišnjak s šireg područja grada Čakovca i maloljetnik s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe. Naime, u nedjelju, 25. veljače u jutarnjim satima u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, provalili su ugostiteljski objekat odakle su ukrali novac, razna alkoholna pića i kavu. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Također, sumnja se da su 18-godišnjak i dvojica maloljetnika (jedan od njih sudjelovao je u prvom događaju), u petak, 9. ožujka u večernjim satima u Slakovcu, provalili u trgovinu mješovitom robom, ali su u daljnjem izvršenju kaznenog djela odustali zbog uključenja alarma.

Prema 18-godišnjaku te dvojici maloljetnika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

 

DOPUNA INFORMACIJA ZA KRAĐU

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnjak sa šireg područja općine Vratišinec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, između 21. veljače i 3. ožujka, u Gornjem Kraljevcu, Glavnoj ulici iz otvorenog gospodarskog objekta ukrao je drvene grede vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv 30-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave.

 

OBAVIJEST

 

  • Rezultati akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

 

U razdoblju od 12. do 18. ožujka, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodili su aktivnosti operativne akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“.

 

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=278750.

 

 

  • Aktivnosti Mobilnog preventivnog centra policije tijekom veljače

 

Tijekom veljače 2018. policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su ukupno šest preventivnih aktivnosti.  

 

Više na poveznici / linku http://stari.mup.hr/MainPu.aspx?id=278772 .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *