PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 2., 3. i 4. ožujka 2018. godine.

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe u kojima je počinjena materijalna šteta veća od 1.000 kuna i jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKA KRAĐA

Između 28. veljače i 4. ožujka u Donjem Kraljevcu, Mlinskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao zračnu pušku, bušilicu, svjetiljku i DVD uređaj.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐE

1) U petak, 2. ožujka Policijska uprava međimurska je zaprimila dojavu krađe u naselju Totovec.

Naime, između 20. i 21. veljače u Totovcu, Gospodarskoj ulici, nepoznati počinitelj je s prostora odlagališta otpada ukrao crpku za otpadne vode.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

2) Između 21. veljače i 3. ožujka, u Gornjem Kraljevcu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otvorenog gospodarskog objekta ukrao nekoliko drvenih greda.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

DOPUNA INFORMACIJE

 

1) Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 19-godišnjak sa šireg područja Općine Mala Subotica počinio kazneno djelo teška krađa na osobito opasan i drzak način.

Naime, u srijedu, 28. veljače ove godine u prijepodnevnim satima, u Držimurcu, prišuljao se starijoj ženskoj osobi koja se pješice kretala ulicom te joj iz torbe ukrao novčanik s novcem i bankovnom karticom. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

U događaju ženska osoba nije zadobila ozljede.

Protiv 19-godišnjaka osumnjičenika dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 

2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 9. i 12. siječnja ove godine u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u dvorištu obiteljske kuće provalili su u garažu odakle su ukrali motornu pilu i druge predmete te za odvoz pripremili građevinska kolica s raznim električnim kablovima, koje nisu ukrali.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

 

 

POŽAR NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

U subotu, 3. ožujka u jutarnjim satima u Šenkovcu, Ulici Augusta Šenoe, u prostoriji kotlovnici obiteljske kuće izbio je požar u kojoj je izgorio dio interijera te razne instalacije.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šenkovec.

Na mjesto događaja izašao je Inspektor za zaštitu od požara Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da je uzrok požara neposredni kontakt peći na kruta goriva i krutih gorivih tvari u kotlovnici.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno, dok će se o događaju ponijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i tri s nastalom materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama lakše je ozlijeđena 20-godišnja putnica u osobnom automobilu.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • ostale greške – jedna prometna nesreća.

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *