PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za srijedu, 14. veljače 2018. godine.

 

TEŠKE KRAĐE

 

            1) U utorak, 13. veljače u večernjim satima u Hlapičini, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

           2) U srijedu, 14. veljače u jutarnjim satima u Belici, Ulici braće Radić, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNA NESREĆA

U srijedu, 14. veljače oko 16.40 sati na kolniku državne ceste između Brezja i Šenkovca, dogodila se je prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 70-godišnjak sa područja općine Šenkovec, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1.30 grama po kilogramu, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je zavoju s vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim vozila udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu. Nakon udara osobni automobil kojim je upravljao 69-godišnjak odbačen je izvan kolnika u cestovni jarak, dok je osobni automobil kojim je upravljao 70-godišnjak u nastavku kretanja u zanošenju i rotiranju udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na Bregu.

Vozači, 70 i 69-godišnjaci vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu u Čakovcu gdje je utvrđeno da 69-godišnjak lakše, a 70-godišnjak teško ozlijeđen.

U vremenu od 16.50 do 18.35 sati državna cesta broj 227 na dijelu između Brezja i Šenkovca bila je zatvorena za promet, a koji se odvijao obilazno.

 

O događaju će se podnijet posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

DOPUNA INFORMACIJE

            Provedena akcija “Pješaci i vozači bicikla oprez!“

 

U srijedu, 14. veljače policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Pješaci i vozači bicikla oprez!“.

 

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 56 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

–  četiri prekršaja upravljanja dok je u krvi prisutan alkohol:

  • od 0,5 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,
  • iznad 1,5 g/kg – jedan prekršaj,
  • vozači bicikla – dva prekršaja.

– 10 prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

–   jedan prekršaj nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja,

–   jedan prekršaj pješaka,

–   dva prekršaja na prijelazu ceste preko željezničke pruge,

–   jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila, te

–  37 ostala prekršaja.

 

Prekršaji vozača bicikala:

 

–  dva prekršaja upravljanja dok je u krvi prisutan alkohol:

  • od 0,50 do 1,00 g/kg – dva prekršaja,

– jedan prekršaj nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– dva prekršaja nepoštivanja prometnog znaka,

– 20 prekršaja upravljanja noću a da nisu označeni reflektirajućim prslukom ili  reflektirajućom biciklističkom odjećom, te

– 10 prekršaja nepropisne uporabe svjetala.

 

Prekršaji pješaka:

 

  • jedan prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom.

 

U cilju povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, apeliramo na pješake i vozače bicikala, kao jedne od najranjivijih skupina sudionika, da dosljedno poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Više na poveznici / linku http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=273256

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *