PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak 25. siječnja 2018. godine.

TEŠKA KRAĐA

U četvrtak, 25. siječnja u Murskom Središću, Ulici Sitnice, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, gdje je ukrao aparat za varenje, motornu pilu i novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

KRAĐA

U četvrtak, 19. siječnja, Policijska uprava Međimurska je zaprimila obavijest o krađi drva iz šume.

Naime, između 12. i 15. siječnja, šumskom predjelu zvanom Bajkovec kod Podbresta, nepoznati počinitelj je porušio i ukrao nekoliko desetaka stabala drva u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

            Apeliramo na sve vlasnike šuma da češće obilaze svoje parcele, kako bi i na takav način spriječili šumske krađe.

Pozivamo vlasnike šuma koji primijete da su im ukradena drva, zateknu li nepoznate ili sumnjive osobe koje ruše ili odvoze drva iz šume ili raspolažu s korisnim informacijama o ovakvoj vrsti kaznenog djela da se jave na broj telefona 192, e-mailom na adresu medjimurska@policija.hr, putem besplatne mobilne aplikacije policije ili u najbližu policijsku postaju.

Također napominjemo da sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno.

 

INFORMACIJA – NAJAVA AKCIJE „ALKOHOL“

 

U subotu na nedjelju, s 27. na 28. siječnja od 23 do 5 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Alkohol“.

Ova akcija provest će se u cilju suzbijanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradanja u prometu te povećanju stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

 

 PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *