PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za srijedu 24. siječnja 2018. godine.

 

NEOVLAŠTENE UPORABE TUĐE POKRETNE STVARI I KRAĐA

 

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s područja grada Čakovca i 20-godišnjak s područja Općine Sveti Juraj na Bregu tijekom noći s 19. na 20. siječnja (s petka na subotu) počinili dva kaznena djela, neovlaštenu uporabe tuđe pokretne stvari i krađu.

          Naime, u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka, iz dvorišta su ukrali osobni automobil te ga koristili za vožnju. Vozilo su pronašli policijski službenici Policijske postaje Štrigova u ponedjeljak 22. siječnja na području Općine Sveti Juraj na Bregu.

Iz vozila su ukrali navigacijski uređaj i ENC uređaj.

Predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Također, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 19-godišnjak tijekom noći s 19. na 20. siječnja (s petka na subotu) počinio i kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, u Ulici bana Josipa Jelačića, uporabom neoriginalnog ključa pokušao ukrasti osobni automobil, ali nije uspio te je odustao od dovršenja kaznenog djela.

Protiv osumnjičenih će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

INFORMACIJA – NAJAVA AKCIJE „SIGURNOSNI POJAS I MOBITEL“

 

U petak, 26. siječnja od 8 do 14 sati policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će operativnu akciju „Pojas i mobitel“.

Ova akcija provest će se u cilju suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradanja u prometu te povećanju stanja sigurnosti na cestama Međimurske županije.

PUM.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *