PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 16. studenoga 2017. godine.

TEŠKA KRAĐA

            Između 10. i 15. studenoga u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ukrao razni pribor za jelo i ugostiteljstvo.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

KRAĐA

 

U četvrtak, 16. studenoga u Čakovcu, Ulici Svetojelenske cesta, nepoznati počinitelj je iz trgovine trgovačkog centra ukrao razne odjevne predmete vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

  • Obilježavanje „Europskog dana zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja“ i provođenje aktivnosti iz projekta Društva naša djeca Čakovec „Budi slobodan i neovisan“  

 

U subotu, 18. studenoga od 10 do 12 sati u Čakovcu, na Trgu Republike, povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, policijski službenici Policijske postaje Čakovec predstavljanjem svojih preventivnih aktivnosti priključiti će se provođenju preventivnog projekta Društva naša djeca Čakovec i partnera, pod geslom „Budi neovisan i slobodan“.

Također, u sklopu informativnog punkta obilježava se i „Europski dan zaštite djece od seksualnog iskorištavanja i zlostavljanja“, a navedenim preventivnim aktivnostima Policijske uprave međimurske priključuje se Centar za socijalnu skrb Čakovec i Podružnica obiteljskog centra Čakovec.

2)     „Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.”

 

Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava međimurska u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske – stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi i ove će godine provesti preventivnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila 2017.”.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike vozila da u razdoblju od 20. do 25. studenoga ove godine dođu u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila.

Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.

U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

U slučaju da vozilo nije u propisanom roku tehnički pregledano ili registrirano, policijski službenici postupit će po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaje sankcionirati.

Ističemo da tijekom provođenja akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već da je riječ o akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostatka na vozilima, čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

 

Radno vrijeme stanica za tehnički pregled vozila:

 

Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec (u Čakovcu):

  • od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati,
  • u subotu u vremenu od 7 do 14 sati.

 

Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

  • od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 20 sati,
  • u subotu u vremenu od 7 do 14 sati.

 

Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

  • ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 7 do 14 sati,
  • utorak i četvrtak u vremenu od 11.30 do 18.30 sati,
  • u subotu u vremenu od 7 do 12 sati.

 

Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

  • ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 7 do 14 sati,
  • utorak i četvrtak u vremenu od 11.30 do 18.30 sati.

pum

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *