PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 21. rujna 2017. godine

 

KRAĐA

U četvrtak, 21. rujna oko 18 sati u Miklavcu, u trgovini mješovitom robom, vlasništvo privatnog poduzeća iz Varaždina, nepoznati počinitelj iskoristivši trenutak kada se prodavačica nalazila u skladištu te je iz registar blagajne ukrao nekoliko tisuća kuna

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

NEDOZVOLJENA IGRA NA SREĆU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 32-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo nedozvoljene igre na sreću.

Sumnja se da je u svojstvu direktora i osobe ovlaštene za zastupanje trgovačkog društva sa sjedištem u Murskom Središću, u razdoblju od najmanje jedne godine, bez odobrenja nadležnog tijela obavljao i priređivao igre na sreću na elektroničkim aparatima, a koji su bili postavljeni u nekoliko ugostiteljskih objekata na području Murskog Središća.

Protiv 32-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv trgovačkog društva iz Murskog Središća sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, podnijet će se kaznena prijava.

 

INFORMACIJA

  • Sajam sigurnosti i prevencije 2017.

 

Kako smo već ranije u nekoliko navrata najavljivali, danas (petak, 22. rujna) se u gradu Čakovcu održava Sajam sigurnosti i prevencije 2017.

Sajam se odvija u centru grada, konkretno na Trgu Republike, dijelu prostora parkirališta kod bivšeg MTČ-a, ulicama Kralja Tomislava i Matice Hrvatske te u prostorijama zgrade Doma sindikata i u popularno zvanoj „Scheierici“. „Vrata“ sajma za posjetitelje otvorena su od 9 do 16 sati. Na sajmu posjetitelji mogu razgledati raznu opremu koju koriste službe zadužene za sigurnost i prevenciju (policija, vatrogasci, Državna uprava za zaštitu i spašavanje i dr.). Sudjelovati u radu preventivnih radionica, prisustvovati preventivnim predavanjima, pogledati atraktivne vježbe interventne policije, vatrogasaca, policijskih službenika-motociklista te se upoznati s raznim preventivnim projektima koji se provode u Međimurskoj županiji, ali i šire. Očekuje se i dolazak helikoptera MUP-a.

Svečana akademija povodom Dana policije i održavanja Sajma sigurnosti i prevencije održat će se u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 11 sati.

 

Izjave za medije (saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca, župan Međimurske Županije, predstavnici Ravnateljstva policije, načelnik Policijske uprave međimurske) predviđene su nakon završetka akademije oko 12 sati ispred ulaza u Centar za kulturu.  

 

  • Građani – odaberite lokacije nadzora brzine

 

U sklopu plana aktivnosti TISPOL-a (European Traffic Police Network) na području država članica Europske unije, policijski službenici  Policijske  uprave  međimurske provodit  će akciju  24-satnog pojačanog nadzora brzine, i to od 6 sati, 18. listopada do 6 sati, 19. listopada ove godine.

Ova akcija građanima omogućuje odabir lokacija na kojima bi željeli da policija nadzire brzinu kretanja motornih vozila.  Prijedlozi  lokacija  nadzora  mogu  se  dostaviti od 25. rujna do 12. listopada na e-mail adresu Policijske uprave međimurske: medjimurska@policija.hr.

  • Najava akcije „Alkohol“

 

U noći s 23. na 24. rujna (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske (uključujući i graničnu policiju na cestovnim graničnim prijelazima) provest će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Prvenstveno, aktivnosti iz akcije usmjerene su na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Ujedno, policijski službenici tijekom akcije nadzirat će prekršaje prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *