PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 28., 29. i 30. srpnja 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa i sedam teških krađe od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u subotu, 5. kolovoza u Murskom Središću. Nepoznati počinitelj u Ulici Sitnice, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 48-godišnjakinje, odakle je ukrao novac i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ujedno, izdvajamo krađu koja se dogodila u nedjelju, 6. kolovoza, također u Murskom Središću. Nepoznati počinitelj kod trgovačkog centra u Ulici Josipa Broza Tita, iz stalka za bicikle ukrao je nezaključani muški bicikl, vlasništvo 32-godišnjaka, te ga time oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, u kojim su dvije osobe ozlijeđene. U prometnoj nesreći koja se dogodila između Kuršanca i Gornjeg Kuršanca teške ozljede opasne po život zadobio je 41-godišnji motociklist, dok je u prometnoj nesreći koja se dogodila Gornjem Kuršancu lakše ozlijeđen 40-godišnji vozač osobnog automobila. U preostale dvije nesreće nastala je materijalna šteta.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, tri prometne nesreće.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod jednog vozača, 26-godišnjaka u koncentraciji od 1,68 promila.

 

 

PROMETNA NESREĆA

 

U subotu, 5. kolovoza nešto poslije 18 sati na županijskoj cesti između Kuršanca i Gornjeg Kuršanca dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 41-godišnji motociklist.

Upravljajući  motociklom Malaguti Madison, čakovečke registracije, na ravnom dijelu prometnice sišao je izvan kolnika na cestovnu bankinu zbog čega je izgubio nadzor nad upravljanjem, a potom se prevrnuo i pao na kolnik.

Motociklist u trenutku nesreće na glavi nije imao propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržan na liječenju.

O nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

 

Rezultati akcije „alkohol“

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 5. na 6. kolovoza od 23 do 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

 

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno deset prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – četiri prekršaja,

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj, te

– prekršaj odbijanja pristupanja alkotestiranju,

– prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene,

– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– prekršaj tehničke neispravnosti vozila,

– prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom.

 

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 1,49 promila, utvrđena je u nedjelju, 6. kolovoza u 3 sata i 30 minuta u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *