PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

 

Za dane vikenda, 28., 29. i 30. travnja te za ponedjeljak, 1. svibnja 2017. godine

 

 

TEŠKE KRAĐE i KRAĐE TIJEKOM PRODUŽENOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog produženog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri teške krađe i šest krađa (dvije krađe u kojima je pričinjena materijalna šteta iznad tisuću kuna, te četiri krađe do tisuću kuna) od kojih izdvajamo tešku krađu koja je dogodila između 17. i 29. travnja u Podbrestu. Nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Marka Kovača, gdje je u raznim prostorijama ispreturao stvari, te pritom ukrao ručni sat i mobitel, čime je 21-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Od evidentiranih krađa, izdvajamo i krađu koja se dogodila u lokalnom kafiću u Knezovcu. Nešto prije ponoći u subotu, 29. travnja nepoznati počinitelj iz džepa jakne ukrao je mobitel i time 36-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.

 

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM

 

U nedjelju, 30. travnja oko 2 sata i 15 minuta nakon ponoći u Čakovcu dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji vozač Renault Thalije.

Upravljajući ulicom Otokara Keršovanija osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, na ravnom dijelu prometnice kog kbr. 11, prešao je suprotnu prometnu traku, te potom i djelomično sišao izvan kolnika ulijevo, gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete. Uslijed siline udara stup rasvjete se srušio i pao na rukohvat stepenica zgrade Porezne uprave, Ispostave Čakovec.

Nažalost, od zadobivenih ozljeda vozač je preminuo na mjestu događaja.

Zbog obavljanja očevida Ulica Otokara Keršovanija od 2 sata i 40 minuta do 4 sata i 15 minuta bila je zatvorena za sav promet, koji se odvijao obilazno.

 

O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se izvješće.

 

 

 

PROMETNE NESREĆE

 

  • U nedjelju, 30. travnja oko 17 sati u Prelogu dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 76-godišnja pješakinja.

Vozač Mazde, čakovečkih registarskih oznaka, rođen 1990. godine, krećući se kolnikom Sajmišne ulice, dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Glavnom ulicom, na znak zelenog svijetla ušao u raskrižje skrećući ulijevo, te se pritom nije zaustavio vozilo kako bi propustio pješake zbog čega je prednjim dijelom vozila udario u tijelo pješakinje, a koja je kolnik Glavne ulice prelazila obilježenim pješačkim prijelazom u trenutku kada joj je bilo upaljeno zeleno svijetlo. Uslijed siline udara pješakinja je srušena na kolnik.

Ozlijeđena pješakinja naknadno je zatražila liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena zbog čega je zadržana na liječenju.

Protiv 27-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

  • U subotu, 29. travnja oko 7 sati i 20 minuta u Čakovcu, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđen 59-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,86 promila, nogostupom Ulice Stjepana Radića, nedaleko raskrižja s Ulicom 17. rujna 1991., u jednom trenutku naglo je prikočio zbog čega je izgubio ravnotežu, te pao s bicikla na travnatu površinu uz nogostup.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu u Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se izvješće.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom, u kojoj je smrtno stradao 33-godišnji vozač osobnog automobila, dok su u dvije nesreće teške ozljede zadobili 59-godišnji biciklist i 76-godišnja pješakinja. U preostale četiri nesreće nastala je materijalna šteta na vozilima.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– ostale greške, četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,54 promila izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je skrivio prometnu nesreću u petak, 28. travnja u Sivici, Glavnoj ulici.

 

INFORMACIJA – Preventivna akcija “Dan otvorenih vrata”

 

U srijedu, 3. svibnja od 12 do 16 sati u Gospodarskoj školi Čakovec, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će preventivno promotivnu aktivnost „Dan otvorenih vrata“.

Kako bi im olakšali donošenje važne životne odluke i pomogli u odabiru zanimanja, policijski službenici na informativnom punktu u holu škole predstavit će učenicima zanimanje policajac/ka uz prezentaciju raznih uređaja i opreme, koju policija koristi u svom svakodnevnom radu.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane da se sutra u Gospodarskoj školi Čakovec pridruže policijskim službenicima i upoznaju, nadasve zanimljiv i atraktivan, ali odgovoran policijski posao, a ujedno doprinesu unapređenju međusobnog povjerenja i suradnje građana i policije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *