PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

Za dane vikenda, 16., 17. i 18. lipnja 2017. godine

 

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU

 

U petak, 16. lipnja u 14 sati i 20 minuta u Murskom Središću, Ulici Sitnice, 40-godišnji muškarac fizički je nasrnuo na policijskog službenika Policijske postaje Mursko Središće. Naime, prilikom postupanja prema dojavi o obiteljskom nasilju te izdvajanja nasilnika iz obitelji i potom njegova privođenja na kriminalističko istraživanje, rukom je udario policijskog službenika. Ujedno, tijekom opisanog događaja maloljetni član obitelji u kojoj se dogodilo nasilje, s palicom u ruci zaletio se prema policijskim službenicima, ali je u dovršenju napada spriječen od dijela okupljenih mještana. Nakon toga oštetio je službeno vozilo tako što je nogom udario u stražnji blatobran. Tijekom opisanog napada 40-godišnjak i maloljetnik vrijeđali su policijske službenike, dok je za sad nepoznati počinitelj kamenom pogodio policijskog službenika.

Napadače su svladali policijski službenici uz primjenu sredstava prisile, te ih uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem sumnja se da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu i prekršaj vrijeđanja policijskih službenika tijekom službenog postupanja (čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira). Ujedno, protiv 40-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja prekršaja obiteljskog nasilja (čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji).

Uz kaznenu prijavu 40-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske te mu je nakon saslušanja sudac istrage Županijskog suda u Varaždinu, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, odredio istražni zatvor.

Prema maloljetnom osumnjičeniku nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se kaznena prijava.

U opisanom događaju dvojica policijskim službenika lakše su ozlijeđena.

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet krađa i pet teških krađa, od kojih izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u nedjelju, 18. lipnja u Peklenici. Nepoznati počinitelj u poslijepodnevnim satima u Ulici Živice, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 70-godišnjaka, odakle je ukrao razni nakit.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća, od  čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj  je  49-godišnja vozačica osobnog automobila lakše ozlijeđena te četiri nesreće s nastalom materijalnom štetom.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće,

– nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije utvrđena.

 

INFORMACIJA

 

Rezultati akcije „Alkohol“

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa 17. na 18. lipnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno šest prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima, dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promil – dva prekršaja,

– iznad 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,5 promila – dva prekršaja, te

– prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme dok je vozaču oduzeta vozačka dozvola.

 

Najveća  koncentracija  alkohola  od  2,6  promila  utvrđena je u nedjelju, 18. lipnja u 3 sata i 33 minute u Čakovcu, Ulici Franje Punčeca, kod 37-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

pu m

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *