PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 9., 10. i 11. lipnja 2017. godine

 

TEŠKA TJELESNA OZLJEDA

 

U nedjelju, 11. lipnja oko 1.35 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Zrinsko-frankopanskoj ulici, nakon kraće prepirke došlo je do fizičkog obračuna između mladića rođenih 1988., 1990. i 1996. godine i nepoznatih osoba s druge strane.

U Županijskoj bolnici Čakovec ozlijeđenim mladićima pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da  su teško ozlijeđeni.

Kriminalistička istraživanja su u tijeku.

TEŠKA KRAĐA

 

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri teške krađe, od čega izdvajamo:

  • U subotu, 10. lipnja u popodnevnim satima u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije Udruge gdje je ispremetao stvari i ukrao informatičku opremu, reciver za televizor te alkoholna pića.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

 

KRAĐA

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je 13 krađa (jedna u kojoj je vrijednost ukradene stvari iznad tisuću kuna te 12 krađa do tisuću kuna), od čega izdvajamo:

  • U subotu, 10. lipnja između 20 i 20.30 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj iz otključane obiteljske kuće ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

 

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima su lakše ozlijeđena dvojica vozač (r. 1997. i 1959.) i putnik u osobnom automobilu (r. 1996).  U preostalih sedam nesreća nastala je materijalna šteta.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod četvorice vozača osobnih automobila, a najveća u količini od 2,22 promila utvrđena je kod vozača rođenog 1995. godine, koji je u subotu, 10. lipnja oko 20 sati u Novom Selu Rok, prouzrokovao prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *