PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 8. lipnja 2017. godine

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji mladić s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u srijedu 7. lipnja u prijepodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici Josipa bana Jelačića, kroz prozor na terasi provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 56-godišnjaka, odakle je ukrao nakit u vrijednosti dvije tisuće kuna.

Ukradeni nakit pronašli su detektivi Policijske postaje Čakovec te ga vratili vlasniku.

Osumnjičeni mladić je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

 

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Jučer, 8. lipnja nešto poslije 16 sati u Murskom Središću, Ulici Vladimira Nazora, na drugom katu osnovne škole izbio je požar u učionici zemljopisa. U trenutku izbijanja požara u učionici se nije odvijala nastava. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Mursko Središće i čakovečke javne postrojbe.

Očevidom, uz sudjelovanje inspektora za zaštitu od požara PU međimurske, utvrđeno je kako je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom. U požaru je izgorio drveni ormarić sa zemljopisnim kartama, dok su zidovi učionice i ostali inventar, začađeni.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja.

 

PRIJETNJA / UPORABA SREDSTAVA PRISILE

 

Jučer, 8. lipnja oko 17 sati u Čakovcu na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Zagrebačkoj ulici,  37-godišnjak  mašući   džepnim  nožem   uputio   je   prijetnje   dvojici  26-godišnjaka, a sve zbog nesporazuma oko parkinga. Nakon upućenih prijetnji jedan od oštećenika nasilniku se pokazivanjem službene značke predstavio kao policijski službenik izvan službe te mu izdao naredbu da prekine s prijetnjama i sačeka dolazak policijske ophodnje. Pošto se nasilnik oglušio, uz primjenu sredstava prisile svladao je njegov otpor te ga zadržao do dolaska policije.

Po dolasku ophodnje 37-godišnjak s područja grada Čakovca je uhićen i priveden u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje. Dovršenim istraživanjem sumnja se da je počinio kazneno djelo prijetnje, te će protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJE

 

  • Najava akcije „Alkohol“

 

U noći s 10. na 11. lipnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za ovu godinu te će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i suzbijanja svih oblika grubog kršenja prometne discipline.

 

Dobro je podsjetiti!

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“.

 

  • Održan okrugli stol pod sloganom „Nasilje nad starijim osobama – mitovi i istina“

 

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad starijim osobama u četvrtak, 8. lipnja održan je okrugli stol pod sloganom „NASILJE NAD STARIJIM OSOBAMA – MITOVI I ISTINA“. U čakovečkoj „Scheierici“ zanimljiva predavanja organizirali su ACT Grupa i Centra za pomoć u kući Međimurske županije uz svesrdnu pomoć Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ iz  Zagreba.

Više informacija na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=261372

PU

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *