PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 4., 5. i 6. siječnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe od čega jedna, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te pet teških krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

    Provale u prostorije sportske udruge i kuću

1) Između 2. i 4. siječnja, u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije sportske udruge odakle je ukrao agregat, zvučnik i razni alat.
    Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

    2) Između 4. i 5. siječnja, u Podturnu, Ulici I. Zaloka, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću odakle je ukrao razni nakit.
    Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

    Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

RAZBOJNIŠTVO, PRISILE PREMA SLUŽBENOJ OSOBI I OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

    Trojac uhvaćen u potjeri nakon razbojništva

U subotu, 5. siječnja iza 22 sata, u Macincu, Glavnoj ulici, nepoznati maskirani trojac je provalio u kuću, no vlasnica se probudila, nakon čega su ju uz prijetnju pištoljem i metalnom predmetom zadržavali u sobi te pretraživali kuću. Vlasnica je potom uspjela pobjeći, no počinitelji su je sustigli, gurnuli, uslijed čega je pala, dok su oni pobjegli vozilom.

    Brzom reakcijom, u koordiniranoj akciji policije, ophodnja Policijske postaje Štrigova je u Železnoj Gori uočila vozilo koje odgovara opisu iz kaznenog djela te je započeta potjera uz zvučne i svjetlosne signale budući da se vozač vozila nije htio zaustaviti. U Šenkovcu je drugo službeno vozilo blokiralo cestu uz zvučne i svjetlosne signale, no vozač se nije zaustavio već je namjerno udario u to službeno vozilo i udaljio se cestom prema Murskom Središću. U daljnjoj potjeri je vozač vozila skrenuo na poljski put u blizini grada Mursko Središće te opet namjerno udario u isti službeni automobil, da bi nakon toga bio zastavljen, nakon čega su tri osobe iz vozila uz uporabu sredstava prisile uhićene. 

    Utvrđeno je da se radi o 19-godišnjaku s područja grada Mursko Središće i dva maloljetnika sa područja Međimurske županije.
    Žena je u događaju lakše ozlijeđena, dok policijski službenici u događaju nisu ozlijeđeni.
    Od trojca su oduzeti predmeti iz kaznenog djela.
    Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je trojac počinio kazneno djelo Razbojništvo, a maloljetnik i dva kaznena djela Prisila prema službenoj osobi, kao i Oštećenje tuđe stvari te su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku, nakon čega su svi troje u nedjelju, 6. siječnja, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

    Osoba dragovoljno predala nekoliko komada oružja i streljiva

U petak, 4. siječnja u jutarnjim satima, u prostorije Policijske postaje Čakovec, pristupila je osoba koja je dragovoljno predala dvije automatske puške Crvena zastava M70 AB2 sa spremnicima, automatski pištolj Crvena zastava M84 sa spremnicima i nekoliko desetina komada pripadajućeg streljiva za puške i pištolj.

PRONALAZAK MRTVE OSOBE

    Pronađena mrtva osoba u rijeci Dravi

     U nedjelju, 6. siječnja 8 sati uz lijevu obalu rijeke Drave nedaleko od naselja Gornji Kuršanec, nizvodno od željezničkog mosta, od strane građana u vodi je uočeno mrtvo tijelo. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca, koji su izvadili mrtvo tijelo iz vode. 
    Očevidom je utvrđeno da se radi o nepoznatoj muškoj osobi, starosti oko 60 godina. Mrtvozorničkim pregledom mrtvog tijela utvrđeno je da je smrt nastupila utapanjem unatrag jednog dana, a drugi vidljivi tragovi nasilne smrti nisu pronađeni. 
    O događaju izvješten županijska državna odvjetnica, koja je naložila da se tijelo preveze na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se izvršiti sudska obdukcija.

INFORMACIJA

    Prometne nesreće tijekom vikenda 

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se dvije prometne nesreće i to s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

• nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
• vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *