PRIOPĆENJE PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 20. prosinca 2018. godine

NEDOZVOLJENA TRGOVINA

Trojac se bavio nedozvoljenom trgovinom

            U srijedu, 19. prosinca, u popodnevnim satima, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, izvršene su pretrage dviju kuća na području općine Mala Subotica, kojima se koriste 39 i 60-godišnjak. Prilikom pretrage kuće 39-godišnjaka pronađeno je i oduzeto osam kilograma sitno rezanog duhana, dok je pretragom kuće kojom se koristi 60-godišnjak pronađeno i oduzeto 131,5 kilograma sitno rezanog duhana.

           Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 39-godišnjak pribavio veću količinu sitno rezanog duhana namijenjenog za daljnju preprodaju, kojeg je na njegov zahtjev, za mjesečnu naknadu od nekoliko stotina kuna, u prostorijama svoje kuće, skladištio 60-godišnjak.   

           Tako je u srijedu, 19. prosinca je 39-godišnjak u popodnevnim satima, 58-godišnjaku, prodao 500 grama sitno rezanog duhana. Time su 39 i 58-godišnjaci počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, dok je 60-godišnjak počinio kazneno djelo Pomaganje u nedozvoljenoj trgovini te će se protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA-DOPUNA INFORMACIJE

U prometnoj nesreći teže ozlijeđen putnik

           U srijedu, 19. prosinca iz Županijske bolnice Čakovec zaprimljena je prijava ozljeda za 19-godišnjaka iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

           Podsjećamo da je u subotu, 24. studenoga oko 20 sati u Čakovcu, Mihovljanskoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 29-godišnjak sa šireg područja općine Domašinec, upravljajući kad je u krvi imao 1,35 grama po kilogramu alkohola, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, zbog čega je na ravnom dijelu ceste sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u žičano-betonsku ogradu i stablo.        

           Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač i 19-godišnji putnik iz vozila s područja općine Domašinec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći vozač zadobio lake tjelesne ozljede, dok putnik zadržan na liječenju.

           Protiv vozača će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJE

  1.  Fotografija projekta „Edward“ u Čakovcu izabrana je među sedam najboljih u Europi.  

Policijska uprava međimurska uključila se u ovu akciju sa učenicima Gospodarske škole Čakovec, koji su za tu priliku odjenuli kostime likova iz crtića te su u radu s djecom vrtića „Cipelica“, i nošenjem malih prometnih znakova sa porukama „Edward-Dan bez žrtava u prometu“  te policijskim službenicima, zaustavili promet i vozačima skrenuli pozornost na važnost brige o najranjivijim sudionicima u prometu.

Od prijavljenih fotografija, fotografija aktivnosti u Čakovcu izabrana je među sedam najboljih u Europi. Na spomenuti natječaj kandidirali smo tri fotografije koje je u tu svrhu izradila gospođa Miroslava Novak.

2) Održan okrugli stol „Stop prometnim nesrećama-odgovornost zajednice“

Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 2. ožujka 2010. godine proglasila je „Desetljeće akcije za sigurnost cestovnog prometa“. Upravo ta Rezolucija promiče svoj glavni cilj da se smanji broj žrtava na cestama. Isto zahtjeva 50% smanjenja predviđenog broj žrtava na cestama do 2020. godine.

Konkretno to znači kako bi Policijska uprava međimurska do tada trebala smanjiti sadašnji broj od 11 poginulih osoba u prometu na 6 osoba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *