PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE MEĐIMURSKE

Za utorak, 22. siječnja 2019. godine

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

              U pretjecanju izazvao direktan sudar

               U utorak, 22. siječnja iza 16 sati na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, vozač osobnog automobila križevačkih registarskih oznaka, 24-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, upravljajući vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, obavljao je radnju vozilom, pretjecanje nepoznatog osobnog automobila, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

              Zbog toga je nakon što je obavio pretjecanje izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je vozilom djelomično sišao izvan kolnika, a potom u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak s područja Varaždinske županije. Nakon udara oba vozila odbačena su izvan kolnika, gdje se prvi automobil prevrnuo.

              Na žalost, 24-godišnji vozač i 17-godišnji putnik iz njegova vozila sa područja Međimurske županije su smrtno stradali. Vozač drugog vozila je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.

             Tijela preminulih osoba prevezena su na odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, radi obavljanja sudske obdukcije.

             Cesta je bila zatvorena za sav promet radi obavljanja očevida od 16,35 sati do 18,57 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

             O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

TJELESNA OZLJEDA

              U srijedu, 22. siječnja u popodnevnim satima u Trnovcu, trojica nepoznatih počinitelja ušla su u obiteljsku kuću, gdje je jedan od počinitelja stariju žensku osobu nešto upitao, a nakon toga ju je drugi počinitelj udario, bacio na pod te ju opet udario u tijelo.

              Nakon toga su počinitelji pobjegli.

               Napadnuta žena je pregledana u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje su utvrđene lake tjelesne ozljede.

               Materijalna šteta nije utvrđena.

               Protiv nepoznatih počinitelja podnijeti kaznena prijava radi počinjenja kaznenog djela Tjelesna ozljeda, nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

             Poziv građanima i medijima

             Policijska uprava međimurska, policijska udruga IPA Međimurje i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec, u suradnji s Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec a povodom 16. godišnjice pogibelji hrvatskog branitelja i policajca, Željka Murka, organiziraju u subotu, 16. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave.

             Pozivamo građane da se u što većem broju odazovu na ovaj događaj te medije na medijsko praćenje.

              Više na poveznici  http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=297152 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *