PRIOPĆENJE POLICIJSKE UPRAVE MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 29. ožujka 2018. godine.

 

PROMETNE NESREĆE

 

U protekla 24-sata na prometnicama Međimurske županije evidentirano je šest  prometnih nesreća, od čega izdvajamo:

1) U četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Zbog toga je u kočenju vozilom udario u 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu i bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće biti naknadno utvrđeni.

Temeljem prekršajnog zakona 36-godišnjem vozaču određena je mjera smještaja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

2) U četvrtak, 29. ožujka oko 20.35 sati u Kotoribi, Kolodvorskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj 34-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka vozilo nije držala što bliže desnom rubu kolnika. Zbog toga je u  zavoju vozilom djelomično sišla izvan kolnika, gdje je udarila u betonsko-metalnu ogradu kuće.

Vozilom hitne pomoći vozačica i dvoje putnika (djece) prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovcu, gdje su zadržani na liječenju. Težina ozljeda i kvalifikacija prometne nesreće naknadno će se utvrditi.

 

INFORMACIJA

 • Preventivan akcija „Obuka pripadnika školskih prometnih jedinica“

 

U utorak i srijedu, 3. i 4. travnja od 9 do 11 u Čakovcu, prostorijama Auto kluba Čakovec, policijski službenici prometne policije i Županijski tim za provođenje preventive provodit će obuku pripadnika Školskih prometnih jedinica.

Pripadnici školskih prometnih jedinica djeluju na području Međimurske županije, a osposobljavaju se kako bi što uspješnije upravljali prometom na cestama, pružili pomoći sudionicima u prometu te sudjelovali u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima.

Osposobljavanje iz područja pravila prometa, prometnih znakova i upravljanje prometom te pružanje pomoći sudionicima u prometu izvodit će se u prostorijama „Autokluba Čakovec“, dok će se praktične vježbe izvoditi na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikala u Čakovcu, Športskoj ulici. Akcija će biti podržana od Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

 

 • Preventivna akcija „Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila“

 

U razdoblju od 3. travnja do 2. svibnja  od 7.30 do 14 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske zajedno s djelatnicima Stanice za tehnički pregled vozila – “Centar Čakovec”, provodit će preventivnu akciju “Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila”.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora traktora i njihovih priključnih vozila, postigne veća sigurnost u cestovnom prometu upravo te skupine sudionika.

 

Akcija će se provoditi mobilno u slijedećim terminima i lokacijama, kao i na prilaznim prometnicama prema spomenutim naseljima:

 

 • travnja u Goričanu,
 • i 5. travnja u Maloj Subotici,
 • , 9. i 10. travnja u Domašincu,
 • i 12. travnja u Podturnu,
 • travnja u Macincu,
 • , 17. i 18. travnja u Štrigovi,
 • i 20. travnja u Gornji Mihaljevcu,
 • travnja u Lapšini,
 • travnja u Pleškovec,
 • travnja u Orehovici,
 • travnja u Vratišincu,
 • i 30. travnja te 2. svibnja u Belici,

Tijekom provođenja akcije policijski službenici posebnu pozornost usmjeriti će na vlasnike vozila koji upravljaju neregistriranim, tehnički nepregledanim traktorima i priključnim vozilima te bez sklopljenog Ugovora o obvezatnom osiguranju od automobilske odgovornosti.

 

 

 

Nakon utvrđenog prekršaja policijski službenici uputit će sporna vozila na tehnički pregled, uz napomenu da će se nakon održanih tehničkih pregleda van Stanica za tehnički pregled vozila provesti represivna akcija, gdje će oštrica represivnog djelovanja biti usmjerena prema vlasnicima vozila koji nemaju registrirane, tehnički pregledane i osigurane traktore kao i priključna vozila.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *