PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 29. i 30. rujna te 1. listopada 2017. godine

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su dvije krađe te dvije teške krađe.

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u petak 29. rujna u Kotoribi. U poslijepodnevnim satima nepoznati počinitelj u Ulici Pavleka Miškine, provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 86-godišnjakinje, odakle je ukrao je novac.

Materijalna šteta procjenjuje se nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU

 

U subotu, 30. rujna oko 20 sati i 40  minuta na državnoj cesti broj 209, kod naselja Sitnice, nedaleko Murskog Središća, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 36-godišnji pješak.

Upravljajući Volkswagen Crafterom, čakovečkih registracija iz smjera Štrukovca prema Murskom Središću, 54-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio noćnim uvjetima tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može očekivati, zbog čega je na ravnom dijelu ceste donjim postrojem vozila udario u tijelo 36-godišnjeg pješaka. U trenutku nesreće pješak je ležao na sredini prometne trake kojom se kretao vozač kombija.

Od zadobivenih ozljeda pješak je na mjestu događaja preminuo te je njegovo tijelo prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec, gdje će se danas (2. listopada) obaviti obdukcija.

Očevid je uz asistenciju policijskih službenika Postaje prometne policije Čakovec obavila zamjenica općinske državne odvjetnice.

Protiv 54-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Trideset i šestogodišnji pješak iz Murskog Središća šesta je žrtva na međimurskim prometnicama u ovoj godini.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća. Nažalost u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 30. rujna oko 20 sati i 40 minuta na državnoj cesti broj 209, nedaleko Murskog Središća smrtno je stradao 36-godišnji pješak. Ujedno, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 1. listopada oko 16 sati  i  30 minuta u  kojoj  su  sudjelovala  tri  osobna  automobila  lakše  su  ozlijeđeni 29-godišnji vozač te troje putnika rođeni 1930., 1969. i 1993. godine. U preostale tri nesreća nastala je materijalna šteta na vozilima.

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda nije bila utvrđena.

 

INFORMACIJA

 

  • Dejan Kočiš, Marinko Orsag i Davor Špoljar primili godišnju nagradu MUP-a

 

Na blagdan svetog Mihovila, zaštitnika policajaca, prošlog petka (29. rujna) u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu održan je svečani program povodom obilježavanja Dana policije.

U sklopu svečane akademije upriličena je i dodjela nagrada i priznanja najzaslužnijim policijskim službenicima u protekloj godini.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=268318.

 

  • Dan policije proslavljen i u sportskom duhu

 

U sklopu proslave Dana policije u petak, 29. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova, u organizaciji regionalnog kluba IPA Međimurje-Čakovec i Policijske uprave međimurske održan je malonogometni turnir.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=268329.

PUM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *