PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za četvrtak, 28. rujna 2017. godine

 

POKUŠAJ UBOJSTVA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnjak sa šireg područja grada Zagreba, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Naime, sumnja se da je jučer, 28. rujna nešto poslije 15 sati u Pribislavcu, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Zvonimira Baloga, nakon kraće verbalne prepirke iz revolvera, kojeg je ilegalno posjedovao,  pucao u glavu 30-godišnjaka.

Privatnim vozilom ozlijeđeni 30-godišnjak s područja općine Pribislavec, prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen zbog čega je zadržan na liječenju.

Od osumnjičenika oduzet je revolver kojim je počinjeno kazneno djelo.

Uz kaznenu prijavu 39-godišnji osumnjičenik predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

 

KRAĐA I RAČUNALNA PRIJEVARA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da je 29-godišnjak s područja općine Sveti Juraj na Bregu, počinio kaznena djela krađe i računalne prijevare.

Sumnja se da je tijekom kolovoza iz nezaključane obiteljske kuće u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, vlasništvo 83-godišnjakinje, ukrao novac i bankovnu karticu. Nakon krađe osumnjičeni je pomoću ukradene kartice i PIN-a kojeg pronašao u novčaniku, na nekoliko bankomata na području Međimurske županije podigao novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 4.000 kuna.

Protiv 29-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

I ova krađa svakako je dobar povod kako bi ponovno upozorili, odnosno uputili savjet građanima da u svojim novčanicima, torbicama ili nekim drugim predmetima, nikako ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove. Tako će izbjeći neželjene situacije u kojima kradljivci na relativno jednostavan način mogu podići novac s njihovih računa.

 

 

 

TEŠKA KRAĐA

U noći s 27. na 28. rujna u Grabrovniku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 42-godišnjakinje, odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

 

Obavijest o promjeni radnog vremena Policijske uprave međimurske

 

Obavještavamo građane da je od ponedjeljka, 2. listopada radno vrijeme Policijske uprave međimurske od 7.30 do 15.30 sati.

 

Stranke na referadama upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave u Čakovcu i u Policijskoj postaji Prelog, primat će se:

– ponedjeljkom od 7.30 do 15 sati,

– utorkom od 9 do 16.30 sati,

– srijedom od 7.30 do 15 sati,

– četvrtkom od 7.30 do 15 sati,

– petkom od 7.30 do 15 sati.

 

Upravni poslovi u Policijskoj postaji Mursko Središće primat će stranke:

– utorkom od 9 do 16.30 sati,

– četvrtkom od 9 do 16.30 sati.

 

Tijekom godine, svakog prvog petka u mjesecu referade upravnih poslova u sjedištu Policijske uprave u Čakovcu i u Policijskoj postaji Prelog, primat će stranke od 9 do 16.30 sati.

 

pum

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *