PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za dane vikenda, 8., 9. i 10. rujna 2017. godine

 

RAZBOJNIŠTVO

U nedjelju, 10. rujna oko 10 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, izvršeno je razbojništvo nad 77-godišnjakom. Prilikom prodaje ulja u spremištu uljare OPG-a, nepoznati muškarac fizički je nasrnuo na oštećenog te ga pritom teško ozlijedio. Nakon toga razbojnik je iz spremišta ukrao nekoliko tisuća kuna i pobjegao.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 77-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Policija intenzivno traga za počiniteljem.

 

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa i šest teških krađa.

Izdvajamo tešku krađu koja se dogodila u subotu, 9. rujna u Orehovici između 7 i 15 sati. Nepoznati počinitelj u Ulici Augusta Cesarca, provalio je obiteljsku kuću, vlasništvo 59-godišnjaka, odakle je ukrao igraču konzolu i razni nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Ujedno izdvajamo i provalu u obiteljsku kuću u Murskom Središću. Tijekom noći sa 7. na 8. rujna, nepoznati počinitelj u Ulici Sitnice, provalio je u kuću, vlasništvo 63-godišnjaka, odakle je ukrao električnu bušilici i tlakomjer. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se pet prometnih nesreća, od čega tri nesreće s ozlijeđenim osobama. Teške ozljede zadobio je 65-godišnji biciklist, dok su lakše ozlijeđeni 31-godišnja biciklistica i 59-godišnji mopedist. U preostale dvije nesreće nastala je materijalna šteta.

 

 

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača. Najveća koncentracija od 2,37 promila utvrđena je kod 59-godišnjeg vozača mopeda, koji je skrivio prometnu nesreću u nedjelju, 10. rujna oko 20 sati i 30 minuta u Pribislavcu.

 

PROMETNA NESREĆA

 

Jučer, 10. rujna oko 23 sata i 10 minuta na kolniku državne ceste broj 3, između Gornjeg Kuršanca i Pušćina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 65-godišnji biciklist teško ozlijeđen.

Upravljajući biciklističkom trakom tehnički neispravnim biciklom (neispravni uređaji za osvjetljavanje vozila) i pod utjecajem alkohola od 1,93 promila, u jednom trenutku skrenuo je s jedne strane kolnika na drugu, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način zbog čega je u stražnji kotač njegova bicikla, prednjim dijelom Honde Civic, čakovečkih registracija, naletjela 31-godišnja vozačica.

Nakon udara došlo je do podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo Honde, a potom i pada na kolnik.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju.

Biciklist za vrijeme vožnje noću nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

O prometnoj nesreći dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

 

INFORMACIJA

 

Rezultati akcije „Alkohol“

 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec tijekom noći s 9. na 10. rujna od 23 do 5 sati proveli su akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđen 21 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0,5 do 1 promila – pet prekršaja,

– više od 1,5 promila – dva prekršaja,

– prekršaj nepropisne brzine kretanja u naselju,

– dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila,

– sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– četiri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,04 promila utvrđena je u nedjelju, 10. rujna u 2 sata i 17 minuta u Prelogu, Glavnoj ulici, kod 64-godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

PU M

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *