PRIOPĆENJE IZ PU MEĐIMURSKE

Za utorak, 8. svibnja 2018. godine.

KRAĐA

 

U utorak 8. svibnja, u popodnevnim satima u Hlapičini, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju i odsutnost dostavljača te ukrao novčanik sa više tisuća kuna.

Protiv počinitelja će se podnijet kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PRONALAZAK NEEKSPLODIRANIH EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA

U utorak, 8. svibnja oko 9.30 sati dojavio je djelatnik komunalnog poduzeća da su neposredno prije, prilikom skupljanja komunalnog otpada u Pribislavcu, Ulici bana Josipa Jelačića, u jednoj od kanti pronašli predmete nalik na tromblonske mine.

Izlaskom na mjesto događaja policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o dvije trenutne tromblonske mine (M-60).

Pronađena eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu do uništenja.

 

 

Dobro je podsjetiti!

 

I ovom prilikom zahvaljujemo građanima na suradnji te ih pozivamo da i ubuduće svaki pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi na broj telefona 192.

Također, želimo ponovno podsjetiti javnost na akciju „Manje oružja – manje tragedija“, koja je i dalje aktualna te pozivamo građane na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenu bez sankcija.

Nacionalna preventivna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s partnerima, sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva.

 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje):

– automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i dr.

 

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju.

 

Protiv građana koji prijave i predaju dragovoljno oružje nadležnom tijelu NEĆE se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije (192). Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja.

Fotogafije pronađenih tromblonskih mina možete preuzeti na web stranicama Policijske uprave međimurske.

 

DOPUNA INFORMACIJE- PROMETNA NESREĆA

 

U utorak, 8. svibnja zaprimljene su prijave ozljeda Županijske bolnice u Čakovcu za 83-godišnjakinju sa područja općine Gornji Mihaljevec iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobila teške tjelesne ozljede, 85-godišnjaka sa područja općine Gornji Mihaljevec iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede i 57-godišnjaka sa šireg područja grada Preloga iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio lakše tjelesne ozljede.

 

Naime, u četvrtak, 3. svibnja oko 10,20 sati na kolniku južne obilaznice u Čakovcu (D-3), vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka 85-godišnjak sa područja općine Gornji Mihaljevec, brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (zaustavljena vozila ispred), zbog čega je vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je ispred u koloni vozila bio zaustavljen 38-godišnjak sa područja općine Nedelišće. Uslijed udara drugi osobni automobil odbačen je unaprijed, gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je ispred u koloni vozila bio zaustavljen 57-godišnjak sa šireg područja grada Preloga.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovcu prevezeni su 85-godišnji vozač i putnica iz njegova vozila 83-godišnjakinja.

Protiv 85-godišnjeg vozača podnosi se kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela ” izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”.

 

 

OBAVIJEST- Radno vrijeme Policijske uprave međimurske tijekom ljetnih mjeseci

 

 

Ministar unutarnjih poslova, poradi usklađivanja radnog vremena policijskih uprava s radnim vremenom tijela državne uprave te županijskih i gradskih službi koje tijekom ljetnih mjeseci prelaze na ljetno radno vrijeme, kao i radi ostalih potreba službi policijskih uprava i policijskih postaja u ljetnom razdoblju, donio je Odluku kojom je utvrđeno dnevno radno vrijeme Policijske uprave međimurske tijekom ljetnih mjeseci:

 

  • u razdoblju od 01. svibnja 2018. godine – 30. rujna 2018. godine dnevno radno vrijeme je od 07,00 – 15,00 sati.
  • dnevno radno vrijeme Odjela za upravne poslove u sjedištu Policijske uprave te u Policijskoj postaji Prelog je od 07,00 – 15,00 sati (rad sa strankama od 07,00 do 14,30 sati), utorkom od 09,00 – 17,00 sati (rad sa strankama od 09,00 – 16,30 sati), a tijekom cijele godine i svakog prvog petka u mjesecu od 09,00 – 17,00 sati (rad sa strankama od 09,00 – 16,30 sati).
  • upravni poslovi u Policijskoj postaji Mursko Središće rade tijekom cijele godine utorkom i četvrtkom od 09,00 -17,00 sati (rad sa strankama od 09,00 – 16,30 sati).

 

Izvješćujemo Vas da će se primjena Odluke u Policijskoj upravi međimurskoj započeti od ponedjeljka 14. svibnja 2018. godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *